Contact

Portaal
Brennerbaan 106
Utrecht
Routebeschrijving

Een bezoek aan of een afspraak in ons groepskantoor?
Routebeschrijving

Heeft u vragen of klachten?
U kunt deze hier stellen
U kunt ons ook mailen via
info@portaal.nl

Wilt u liever bellen?
Dat kan tijdens kantooruren
via het telefoonnummer
0800 - 767 82 25


Experimentele flats Overvecht

Geactualiseerd op 27 juli 2015 om 11:56
In de Utrechtse wijk Overvecht-Noord staan tien flats die in 1971 onder de naam "Experimentele Flats" zijn gebouwd. De flats liggen in een rustig en groen gedeelte van Overvecht, gunstig gelegen ten opzichte van winkels, scholen, openbaar vervoer en recreatiemogelijkheden.

Portaal verhuurt vijf van deze flats. Eén flat, gelegen aan de Cayennedreef, heeft zeven woonlagen en beschikt over een lift. De andere vier flats staan in de Pernambucodreef en de Saõ Paulodreef en hebben elk vier woonlagen. In deze flats is geen lift aanwezig.
 
Per verdieping zijn er twee driekamer- en twee vierkamerwoningen. De experimentele flats onderscheiden zich duidelijk van andere hoogbouw door een flexibele indeling en een gemeenschappelijke hal per verdieping.
 
 
Huur
De driekamerwoningen zijn ongeveer 76m2 en hebben als kale huur 660,00 euro. Inclusief stookkosten en servicekosten (12,00 euro) is de bruto huur ca. 780,00 euro.
De vierkamerwoningen zijn ongeveer 86m2 en hebben als kale huur 699,48 euro. Inclusief stookkosten en servicekosten (12,00 euro) is de bruto huur ca. 799,00 euro. Voor beide type woningen is huurtoeslag mogelijk.
 
Flexibele indeling
Door de toepassing van schuifwanden in plaats van vaste wanden is het mogelijk twee slaapkamers bij de woonkamer te trekken. Hierdoor heeft de woning een flexibele indeling.
 
Gezamenlijke hal
Op elke woonetage bevindt zich een grote hal. Hier komen de voordeuren van de vier woningen op uit. Deze hal is bestemd voor gemeenschappelijk gebruik door de vier huishoudens, bijvoorbeeld voor het uitoefenen van een hobby, het houden van vergaderingen en feesten, samen te eten of koffie te drinken, maar ook als speelruimte voor kinderen. Welke bestemming er ook gekozen wordt, er is één voorwaarde: de betrokken bewoners moeten het onderling eens zijn over het gebruik van de hal en over de mate van contact dat men met de elkaar wil.
 
Hoe komt u aan een woning?
Als een bewoner gaat verhuizen, bepalen de andere bewoners aan de hand van een door hen opgestelde profielschets, wie er op de hal kan komen wonen. Daarom wordt er voor deze woningen gewerkt met een aparte wachtlijst. Aan de hand van de profielschets worden de kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wellicht heeft u belangstelling gekregen voor deze woonvorm, waarin gemeenschappelijkheid met privacy kan worden gecombineerd.
 
Inschrijven
Om voor een woning in de Experimentele Flats in aanmerking te komen, moet u bij WoningNet zijn ingeschreven als woningzoekende. De inkomensvoorwaarden, waar u aan moet voldoen, kunt u daar ook vinden.
Pas als u een inschrijfnummer van Woningnet hebt, kunt u zich inschrijven voor de Experimentele Flats. U kunt zich aanmelden via de website van de Experimentele flats. 
 

Zie ook