Contact

Portaal
Brennerbaan 106
Utrecht
Routebeschrijving

Een bezoek aan of een afspraak in ons groepskantoor?
Routebeschrijving

Heeft u vragen of klachten?
U kunt deze hier stellen
U kunt ons ook mailen via
info@portaal.nl

Wilt u liever bellen?
Dat kan tijdens kantooruren
via het telefoonnummer
0800 - 767 82 25


Experimentele flats Overvecht

Geactualiseerd op 10 oktober 2013 om 14:46

In de Utrechtse wijk Overvecht-Noord staan tien flats die in 1971 onder de naam "Experimentele Flats" zijn gebouwd. De flats liggen in een rustig en groen gedeelte van Overvecht, gunstig gelegen ten opzichte van winkels, scholen, openbaar vervoer en recreatiemogelijkheden.

Vijf van deze flats worden door ons verhuurd. Eén flat, gelegen aan de Cayennedreef, heeft zeven woonlagen en beschikt over een lift. De andere vier flats staan in de Pernambucodreef en de Saõ Paulodreef en hebben elk vier woonlagen. In deze flats is geen lift aanwezig.

Per verdieping zijn er twee driekamer- en twee vierkamer-woningen. Voor een driekamerwoning varieert de maandhuur van 520 tot 665 euro. Voor een vierkamerwoning ligt de huur die u maandelijks betaalt tussen de 621 en 697 euro. De experimentele flats onderscheiden zich duidelijk van andere hoogbouw, door een flexibele indeling en een gemeenschappelijke hal.

Flexibele indeling
Door de toepassing van schuifwanden in plaats van vaste wanden is het mogelijk twee slaapkamers bij de woonkamer te trekken. Hierdoor heeft de woning een flexibele indeling.

Gezamenlijke hal
Op elke woonetage bevindt zich een grote hal. Hier komen de voordeuren van de vier woningen op uit. Deze hal is bestemd voor gemeenschappelijk gebruik door de vier huishoudens, bijvoorbeeld voor het uitoefenen van een hobby, het houden van vergaderingen en feesten, samen te eten of koffie te drinken, maar ook als speelruimte voor kinderen. Welke bestemming er ook gekozen wordt, er is één voorwaarde: de betrokken bewoners moeten het onderling eens zijn over het gebruik van de hal en over de mate van contact dat men met de buren wil.

Hoe komt u aan een woning?
Als een bewoner gaat verhuizen, bepalen de andere bewoners aan de hand van een door hen opgestelde profielschets, wie er op de hal kan komen wonen. Daarom wordt er voor deze woningen gewerkt met een aparte wachtlijst. Aan de hand van de profielschets worden de kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wellicht heeft u belangstelling gekregen voor deze ongewone woonvorm, waarin een stuk gemeenschappelijkheid met privacy kan worden gecombineerd.

Inschrijven
Om voor een woning in de Experimentele Flats in aanmerking te komen, moet u bij WoningNet zijn ingeschreven als woningzoekende. Op de website van WoningNet vindt u een tabel waaruit u kunt aflezen welke rekenhuur bij uw inkomen past. De rekenhuur voor een driekamerwoning varieert van 464 tot 499 euro en voor een vierkamerwoning van 542 tot 589 euro per maand.

Pas als u een inschrijfnummer van Woningnet hebt, kunt u zich laten inschrijven voor de Experimentele Flats. Een inschrijfformulier kunt u aanvragen bij onze klantbeheerders van werkgebied Utrecht-Noord. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 0800 - 767 82 25 van onze afdeling Klantenservice. U kunt dit formulier ook downloaden.

Zie ook

- Plattegrond/indeling etage (jpg)

- Inschrijfformulier Experimentele Flats (pdf) 

- Woningnet (website)