Nieuwbouw Frankrijkstraat

Geactualiseerd op 23 oktober 2013 om 13:37
Frankrijkstraat in aanbouwIn augustus 2012 startte de bouw van 68 huur appartementen tussen de Vrouwe Udasingel en de begraafplaats van Lent. Op de begane grond komt een buurtstation voor zorg- en welzijnspartijen, de supermarkt van Jan Linders en een horeca functie. Lent krijgt een eigen wijkbeheerder van Portaal, die eveneens ruimte krijgt in het buurtstation. Oplevering is in november2013.
 
Appartementen
De appartementen zijn gemiddeld ongeveer 80 m² en hebben allemaal een prive buitenruimte. Er zijn 36 appartementen in de sociale huur (tot 605,- in dit geval) en 15 in de middeldure huur (tot 695,- in dit geval). Alle 51 appartementen zijn in de verhuur via Entree. Daarnaast zijn 17 appartementen, de gehele bovenverdieping, bestemd voor Zozijn. Deze instelling begeleidt mensen die een niet-aangeboren hersenbeschadiging hebben.

Artist impression Frankrijkstraat WaalsprongToewijzing via Entree
Portaal plaatst de advertenties in de woonkrant en op Entree. De woningen worden toegewezen aan degenen met de langste meettijd (= inschrijftijd of woonduur). Alle woningen in de sociale huur zijn inmiddels toegwezen.
 
Vrije sector
Kandidaten voor de woningen met een middeldure huur moeten ook via de woonkrant Entree reageren. De toewijzing van deze woningen gaat ook op basis van meettijd. Alle woningen in de vrije sector zijn inmiddels toegewezen. Wanneer een woning vrij komt kunt u deze vinden op huren.portaal.nl.

Zie ook

Nieuwsbrief 2 (juni 2013)
Nieuwsbrief 3 (september 2013)
Nieuwsbrief 4 (oktober 2013)