Contact

Portaal
Kerkenbos 10-01
Nijmegen
Routebeschrijving

Heeft u vragen of klachten?
U kunt deze hier stellen
U kunt ons ook mailen via
info@portaal.nl

Wilt u liever bellen?
Dat kan tijdens kantooruren
via het telefoonnummer
0800 - 767 82 25


Waterkwartier, Nijmegen

Geactualiseerd op 29 september 2014 om 14:54

Het Waterkwartier, een mooie oude volkswijk dichtbij het centrum van Nijmegen waar de Romeinen hun sporen hebben nagelaten. Er is al veel gebeurd om de leefomgeving te verbeteren; nieuwbouwprojecten, de aanleg van het Westerpark, bewonersinitiatieven. Kortom, een wijk waar mensen graag wonen.  

Uw beheerder
We zetten ons in voor een prettige wijk om in te wonen. Onze beheerder Marloes Hermans is sinds begin september 2014 te vinden op ons nieuwe wijkkantoor aan de Waterstraat 146 (Biezantijn). U kunt bij haar terecht met vragen over wonen, groen of overlast. Ook denken we mee met activiteiten in de buurt zoals het kinderbouwdorp, de vierdaagse en de welkomsttas voor nieuwe bewoners.


Het Waterkwartier is onderdeel van De Biezen en ligt in stadsdeel Nijmegen-West.

De Biezen is als volgt opgebouwd:                                              

Bewoners:     6.695
Woningen:     3.305
Woningen Portaal:    1.517
Waarvan in de verkoop voor Portaal:    278

Het woningbezit van Portaal in het Waterkwartier bestaat deels uit woningen die na de Eerste Wereldoorlog zijn gebouwd. Daarom investeert Portaal veel in deze wijk. Woningen worden opgeknapt, andere werden gesloopt en hier komt nieuwbouw voor in de plaats. Aan het Waalfront worden woningen bijgebouwd. Hier vindt u informatie over de nieuwbouw en verkoop van woningen. Daarnaast investeert Portaal in de leefbaarheid van de wijk.

Actuele informatie over het Waterkwartier leest u op de website van de Wester.

 
Bron foto: Ger Hesseling
 

Zie ook

Wijkinformatie van de gemeente


Weurtseweg juni 2013Onderhoud Weurtseweg en omgeving
In augustus 2013 zijn we gestart met het opknappen van 50 woningen aan de Weurtseweg en nabijgelegen straten. De woningen zijn bepalend voor het stadsbeeld in dit deel van Nijmegen. Aannemer Burgers van der Wal heeft diverse werkzaamheden aan de binnen- en  buitenkant van de woningen afgerond. 

De mooiste tuin?  
Andere jaren kreeg de mooiste tuin of straat een "Gouwe Kabouter". In 2012 knapten we samen met de bewoners drie minder mooie tuinen op. Hiermee proberen we de mensen te stimuleren die eigenlijk wel iets van hun tuin willen maken. Eenmaal een leuke tuin stimuleert natuurlijk om het bij te houden. De betreffende bewoners waren er heel blij mee. De Mooiste Tuin Verkiezing is na 5 jaar gestopt, maar we blijven ons met bewoners inzetten om de wijk er mooi uit te laten zien. Mocht u hier ideeën over hebben, dan kunt contact opnemen met Sabine Janssen via sabine.janssen@portaal.nl

Welkomstpakket nieuwe bewoners
Bewoners hebben het idee opgepakt om alle nieuwe bewoners in de wijk welkom te heten door ze een welkomsttas te overhandigen. Benieuwd hoe de welkomsttas er uit zit? Klik dan hier. In het welkomstpakket zit zoveel mogelijk informatie over wat er allemaal te doen is in het Waterkwartier. Portaal en Talis ondersteunen dit mooie intiatief. Iedereen die geïnteresseerd is om informatie aan te leveren kan flyers, kortingsbonnen etc. afgeven op ons wijkkantoor. Mocht je nog vragen of ideeën hebben, dan kun je contact opnemen met Sabine Janssen via sabine.janssen@portaal.nl of 0800-7678225. 

Waterkwartier aan SlagWaterkwartier aan Slag
In 2008 heeft Portaal het Bod (onder de naam "Waterkwartier aan Slag" ) gedaan aan het Waterkwartier, een 4-jarige investering om de leefomgeving van de wijk een impuls te geven. Samen met bewoners en organisaties hebben we verschillende projecten geinitieerd rondom 3 thema's, namelijk Veiligheid, Schoon heel & Groen en Werk & Inkomen. In november 2012 hebben we Waterkwartier feestelijk afgesloten met en voor bewoners. Ook na afronding van het project blijven we actief.

Nieuwbouw
De laatste jaren is er veel veranderd in het Waterkwartier. Oude woningen zijn gesloopt waar inmiddels mooie nieuwbouwwoningen zijn verschenen. Er is een goede balans gezocht tussen het aantal koopwoningen en huurwoningen. De nieuwbouw in het Waterkwartier is gefaseerd aangepakt:

Zorgwoningen boven De Biezantijn flyer verhuur De Biezantijn
Boven op het nieuwe voorzieningenhart De Biezantijn worden 30 zorgwoningen van Portaal gebouwd. Deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren uit de wijk met een zwaardere zorgindicatie. De woningen zijn per januari 2014 in de verhuur. Belangstellenden lezen de flyer

Voor meer informatie over de Biezantijn zie ook " Leven in..."

Rijnstraat
In een bouwtijd van een half jaar (prefab) zijn 69 woningen gebouwd waarvan 38 huurwoningen en 31 koopwoningen. De woningen zijn eind 2010 opgeleverd. Bewoners hebben op eigen initiatief een barbeque georganiseerd om elkaar te leren kennen. Een betrokken buurtbewoner heeft een film gemaakt vanaf de sloop tot de nieuwbouw van de Rijnstraat.

Waterstraat/Maasstraat/Waalstraat e.o.
In mei en juni 2013 zijn de 19 eengezinswoningen aan de Waterstraat en de Eemstraat opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Van de koopwoningen zijn er nog een aantal beschikbaar. Mocht u interesse hebben kijkt u dan op de website van Hans Janssen Garantiemakelaars of op de speciale pagina over het bouwproject.


De Biezantijn
Sinds zondag 14 september 2014 is het nieuwe voorzieningenhart, de Biezantijn in het Waterkwartier feestelijk geopend. Een modern toegankelijk gebouw dat het nieuwe hart van de wijk moet worden. Opvallend is de rijke geschiedenis van de wijk die het hele gebouw uitstraalt. Verschillende organisaties hebben hun  standplaats in de Biezantijn. U kunt hierbij denken aan basisschool Aquamarijn, Kion, de Driestroom. Wij zijn sinds begin september 2014 ook met ons wijkkantoor verhuisd naar de Biezantijn.    

 

Voor een mooie impressie van de opening en voor een virtuele rondleiding kunt u kijken op:


We hopen dat er zoveel mogelijk wijkactiviteiten in het gebouw plaats gaan vinden. De Programmaraad, bestaande uit bewoners en werkers uit de wijk proberen mensen te vinden die iets voor de wijk willen doen. Heeft u ideeën voor een leuke activiteit voor de wijk/buurt, dan kunt u contact opnemen met Suzanne Arts van de Gemeente Nijmegen.


Woonzorgbrigade
Vanaf januari 2014 is het project Woonzorgbrigade van start gegaan. Een project voor mensen uit het Waterkwartier en Hatert die hulp kunnen gebruiken om langer zelfstandig in de wijk te blijven wonen. Het mes snijdt aan twee kanten omdat de hulp wordt aangeboden door stagiaires die met deze werkervaring en een opleiding in de zorg, een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Wilt u meer weten over de Woonzorgbrigade, klik dan hier.

Wijkwebsite
Het waterkwartier heeft de wijkwebsite De Wester. Op deze website worden regelmatig berichten geplaatst door allerlei mensen uit de wijk, of organisaties die actief zijn in de wijk. Ook Portaal plaatst op deze website nieuwsberichten.

Van de website De Wester:
"De wijkwebsite maakt contact tussen bewoners en organisaties in Nijmegen-Oud-West een stuk makkelijker. Hierdoor is het leuker en eenvoudiger om samen te werken aan een prettige, fijne, veilige en gezonde buurt. Een buurt om in te leven, wonen en te werken. Dat gaat niet vanzelf! Dit kan alleen maar als bewoners en organisaties uit de buurt meedoen.  Op deze wijkwebsite kun je als bewoner, professional of bedrijf jezelf tonen en informatie delen met de buurt. Stimuleer ook je buren om mee te doen, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!"

Bewonersmagazine
Eens in de twee maanden komt de papieren Wester  uit. Een bewonersmagazine met daarin allerlei verhalen over en uit de buurt. Een onafhankelijk magazine wat bedoeld is voor iedereen uit de wijk.

Zie ook

 


Klepkeet op feestelijke afsluiting Bod


Zie ook

YouTubekanaal PortaalWonen
Of volg ons via Twitter @PortaalWaterkwa