Contact

Portaal
Hooglandseweg Noord 151
Amersfoort
Routebeschrijving

Servicepunt Soest
Raadhuisplein 1
Soest
Routebeschrijving

Heeft u vragen of klachten?
U kunt deze hier stellen
U kunt ons ook mailen via
info@portaal.nl

Wilt u liever bellen?
Dat kan tijdens kantooruren
via het telefoonnummer
0800 - 767 82 25

Aanvullende voorwaarden woningruil

Aanvraagformulier woningruil

Woningruil

Geactualiseerd op 15 januari 2015 om 16:06

Eén van de mogelijkheden om een andere woning te krijgen is het aangaan van een woningruil. Woningruil is een overeenkomst tussen twee of meer huurders om in elkaars woning te gaan wonen.

Hoe vind ik een ruilwoning?
Het is belangrijk dat u zelf iemand zoekt die met u van woning wil ruilen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van landelijke websites als www.woningruil.nl. Hier kunt u uw woning gratis te ruil aanbieden en woningruiladvertenties van anderen bekijken.

Woningruil aanvragen
Het ruilen van woningen tussen twee of meer huurders is lang niet altijd eenvoudig. Daar is, door de schaarste aan woonruimte, een aantal voorwaarden aan verbonden. Neem voor meer informatie hierover contact op met ons kantoor bij u in de buurt.

Voordat u kunt ruilen, heeft u altijd eerst toestemming nodig van Portaal. Maar ook andere betrokken partijen, zoals de eigenaar/verhuurder van de ruilwoning en soms ook de gemeente(n) waarin de woningen staan, moeten toestemming geven.

Als u iemand heeft gevonden waarmee u van woning wilt ruilen, kunt u de aanvraag woningruil in gang zetten. U kunt bij ons het aanvraagformulier woningruil aanvragen. U krijgt dit formulier thuisgestuurd samen met de folder Aanvullende informatie bij woningruil. In deze folder vindt u meer informatie over de aan te leveren documenten en over de stappen die bij woningruil worden doorlopen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Het aanvraagformulier én aanvullende informatie over voorwaarden woningruil voor uw regio kunt u ook downloaden (zie rechterzijde pagina).

Vragen?
Voor vragen en het maken van afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0800 - 767 82 25. U kunt natuurlijk ook langskomen op ons kantoor bij u in de buurt.