Andere instanties

Ook de overheid en verschillende instanties staan klaar voor mensen die door de coronacrisis in de (financiële) problemen komen. We geven u graag een overzicht. 

Website gemeenten

Heeft u hulp nodig in deze coronatijden? De gemeenten hebben handige overzichten gemaakt op hun website van alle hulpinstanties die er in uw gemeente zijn:

Amersfoort: https://www.amersfoort.nl/bericht/hulpaanbod.htm

Arnhem: https://www.arnhem.nl/actueel/alle_nieuwsberichten/Informatie_over_het_Coronavirus

Leiden: https://gemeente.leiden.nl/veelgestelde-vragen-en-nieuws-over-het-coronavirus/

Nijmegen: https://www.nijmegen.nl/nieuws/nieuwsdossiers/dossier-coronavirus-covid-19/

Soest: https://www.soest.nl/in-de-gemeente-soest/lokale-initiatieven-coronacrisis

Utrecht: https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/coronavirus/

 

Nibud

Het Nibud heeft een online krant uitgebracht voor mensen die door de corona-uitbraak minder inkomen hebben. In de krant staan praktische tips en adviezen, over hoe je geld kunt besparen of wat je kunt doen als je rekeningen niet meer kunt betalen. Ook legt een gedragsdeskundige uit hoe je met financiële stress om kunt gaan. Download hier de Geldkrant-special 'Minder inkomen' van het Nibud.

Heeft u betalingsproblemen? Wacht dan niet af tot u herinneringen of aanmaningen krijgt, maar onderneem snel actie. Door zelf contact op te nemen kunt u boetes en grotere geldproblemen voorkomen. Bel of stuur een mail naar de betreffende organisatie. Gebruik daarbij eventueel een voorbeeldbrief van het Nibud. Kijk voor tips en informatie op de website van het Nibud.

UWV

Bij het UWV komen veel vragen binnen naar aanleiding van de corona-uitbraak. Mensen vragen zich af of ze nog wel een ww-uitkering kunnen krijgen, of een werkgever wel loon blijft doorbetalen bij klachten als verkoudheid en hoesten en welke noodmaatregelen er zijn. Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en de antwoorden die het UWV daarop heeft.

Tijdelijk geen huisuitzettingen

Door de coronacrisis moet niemand op straat belanden. Dat vinden minister van Veldhoven van Milieu en Wonen en de verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen (Aedes, IVBN, Kences, Vastgoed Belang). Ze hebben daarom afgesproken nu geen huisuitzettingen te doen. Meer op Rijksoverheid.nl.

Inkomensondersteuning werknemers

Als u een arbeidscontract heeft en uw werkgever heeft minder werk voor u, dan kan deze een beroep doen op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). Met deze maatregel ondersteunt de overheid bedrijven om uw volledige salaris voorlopig te kunnen doorbetalen. Lees op de site van de Rijksoverheid details over de regeling.

Hulp voor ondernemers

Heeft u een eigen onderneming en huurt u bedrijfsruimte van Portaal? We begrijpen dat de coronacrisis ook voor uw bedrijf gevolgen kan hebben. De overheid heeft verschillende steunmaatregelen genomen voor tal van ondernemers. Op de website van de Kamer van Koophandel staat een overzicht van deze regelingen