Bloemenactie voor senioren

Begin april hebben medewerkers van woningcorporatie Portaal bloemen gebracht naar oudere huurders. Op deze manier hopen we wat vrolijkheid in huis te brengen tijdens de coronacrisis.

Duizend bossen bloemen

Bij tientallen woongebouwen voor senioren in de regio's Utrecht, Eemland, Arnhem en Nijmegen zijn in totaal bijna 4700 bossen gerbera’s bezorgd. Een week eerder deden we dat ook al in Leiden. De bloemenactie leidde tot veel mooie reacties: ter plekke, op veilige afstand van elkaar, maar ook belden diverse bewoners om te zeggen hoe blij ze met dit gebaar zijn. Sommigen waren tot tranen geroerd.

Praatje tegen de eenzaamheid

De bloemen zijn geplaatst in de centrale hal van de woongebouwen. Op een poster staat een korte toelichting. Op de poster wijzen we de bewoners ook op de actie Praat met Portaal. Mensen die behoefte hebben aan een praatje kunnen ons bellen. Gewoon om even te kletsen. Want voor sommigen is het wel erg stil en wellicht eenzaam geworden. We doen dit indachtig de woorden van koning Willem-Alexander: "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."