Navigatie

Veelgestelde vragen

Veel gevraagd over Kopen

Waarom verkoopt Portaal woningen, jullie zijn toch een woningcorporatie?

Als woningcorporatie is onze eerste taak het verhuren van goede, betaalbare woningen. Als wij een woning verkopen, kunnen we met de opbrengst een nieuwe huurwoning bouwen. Sterker nog, met de verkoop van één woning kunnen we er vaak zelfs twee nieuwe bouwen. Zo ontstaan er weer extra huurwoningen.

Waar verkopen jullie woningen?

Wij zijn actief in de regio’s Nijmegen, Arnhem, Leiden, Amersfoort en Utrecht. Bij voorkeur bouwen we woningen in wijken waar weinig sociale huur is. En andersom verkopen we het liefst waar veel sociale huurwoningen zijn of juist woningen die te duur zijn voor sociale huur. Ook komt het voor dat als we in een appartementencomplex beginnen met verkoop, we hier vervolgens mee door blijven gaan totdat het hele complex is verkocht.

Wat kan ik verwachten van een koopwoning van Portaal?

Al onze koopwoningen staan al leeg en zijn direct beschikbaar. Op die manier kunt u, nadat de koop rond is, snel de woning betrekken of starten met de verbouwing. Voordat we een woning verkopen, controleren wij deze op veiligheid. Ook krijgt de woning waar nodig een opfrisbeurt. Onze woningen hebben geen overbodige luxe. U betaalt dus niet voor dure apparatuur of luxe afwerkingen.

Waarmee moet ik verder nog rekening houden?

Wanneer u van ons een woning koopt, bent u verplicht om er zelf te gaan wonen. Het is niet toegestaan dat de woning kamergewijs wordt bewoond en/of verhuurd. Deze voorwaarde wordt ook opgenomen in de akte van levering. Wij werken altijd met een vaste notaris. Het is daarom niet mogelijk de eigendomsoverdracht bij een andere notaris te regelen.

Ik wil een koopwoning bezichtigen. Hoe regel ik dat?

Heeft u een leuke woning gezien en bent u geïnteresseerd? Klik bij de betreffende woning op de oranje knop 'contact opnemen'. Hierna neemt de makelaar contact met u op voor een afspraak om samen de woning te bekijken.

Hoe werkt het als ik een woning koop in een appartementencomplex?

Koopt u een woning in een gebouw met meerdere woningen? Dan bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit houdt in dat u als eigenaar een maandelijkse servicebijdrage betaalt waarmee de vereniging spaart voor groot onderhoud, zoals schilderwerkzaamheden en dakreparaties. Hierover houdt de VvE ieder jaar een vergadering met alle eigenaren.

Staat uw vraag er niet tussen? 

Stuur een e-mail naar kopen@portaal.nl, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.