Veelgestelde vragen

Veel gevraagd over Kopen

Hoe werkt het als ik een woning koop in een appartementencomplex?

Algemeen

Koopt u een woning in een gebouw met meerdere woningen? Dan bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit houdt in dat u als eigenaar een maandelijkse servicebijdrage betaalt waarmee de vereniging spaart voor groot onderhoud. Bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden en dakreparaties. Hierover houdt de VvE ieder jaar een vergadering met alle eigenaren.

Ik heb een financiële / administratieve vraag over mijn koopappartement. Kunt u mij helpen?

Algemeen

Uw VvE beheerder regelt het beheer van uw koopappartement.

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld uw eindafrekening, een naamwijziging, facturen of incasso? Neem dan contact op met uw VvE beheerder. De contactgegevens heeft u ontvangen bij de informatie die u kreeg toen u het koopcontract tekende.

Ik heb een vraag over het beheer van mijn koopappartement. Bij wie moet ik zijn?

Algemeen

Uw VvE-beheerder regelt het beheer van uw koopappartement.

Heeft u een vraag over het beheer van uw koopappartement? Neem dan contact op met uw VvE-beheerder. De contactgegevens heeft u ontvangen bij de informatie die u kreeg toen u het koopcontract tekende.

Ik wil een koopwoning bezichtigen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Heeft u een leuke woning gezien en bent u geïnteresseerd? Klik bij de betreffende woning op de oranje knop 'contact opnemen'. Hierna neemt de makelaar contact met u op voor een afspraak om samen de woning te bekijken.

Waarmee moet ik verder nog rekening houden?

Algemeen

Wanneer u van ons een woning koopt, bent u verplicht om er zelf te gaan wonen. Het is niet toegestaan dat de woning per kamer wordt bewoond en/of verhuurd. Deze voorwaarde wordt ook opgenomen in de akte van levering. Wij werken altijd met een vaste notaris. Het is daarom niet mogelijk de eigendomsoverdracht bij een andere notaris te regelen.

Wat kan ik verwachten van een koopwoning van Portaal?

Algemeen

Al onze koopwoningen staan al leeg en zijn direct beschikbaar. Hierdoor kunt u snel in de woning of starten met de verbouwing als u de woning heeft gekocht. Voordat we een woning verkopen, controleren wij deze op veiligheid. Ook krijgt de woning een opfrisbeurt waar dat nodig is. Onze woningen hebben geen overbodige luxe. U betaalt dus niet voor dure apparatuur of luxe afwerkingen.

Waar verkopen jullie woningen?

Algemeen

Wij zijn actief in de regio’s Nijmegen, Arnhem, Leiden, Amersfoort en Utrecht. Bij voorkeur bouwen we woningen in wijken waar weinig sociale huur is. En andersom verkopen we het liefst waar veel sociale huurwoningen zijn of juist woningen die te duur zijn voor sociale huur. Ook komt het voor dat als we in een appartementencomplex beginnen met verkoop. En we hier vervolgens mee door blijven gaan totdat het hele complex is verkocht.

Waarom verkoopt Portaal woningen, jullie zijn toch een woningcorporatie?

Algemeen

Als woningcorporatie is onze eerste taak het verhuren van goede, betaalbare woningen. Als wij een woning verkopen, kunnen we met de opbrengst een nieuwe huurwoning bouwen. Sterker nog, met de verkoop van één woning kunnen we er vaak zelfs twee nieuwe bouwen. Zo ontstaan er weer extra huurwoningen.

Staat uw vraag er niet tussen? 

Stuur een e-mail naar kopen@portaal.nl, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.