Navigatie

10.000.000.000 euro aan verhuurderheffing

Woningcorporaties hebben steeds minder geld om woningen te bouwen, te renoveren, te verduurzamen en om te investeren in de leefbaarheid van wijken. Dit komt vooral vanwege de exorbitant hoge verhuurderheffing. Op zondagavond 21 juni 2020 bereiken we het punt waarop alle woningcorporaties in totaal maar liefst 10 miljard euro aan verhuurderheffing hebben betaald. Geld, opgebracht door huurders, dat rechtstreeks in de staatskas verdwijnt.

Van wooncrisis naar woonramp

Bij Portaal vragen wij ons al langer hardop af: wanneer gaat het hele kabinet zich eindelijk eens realiseren dat het de wooncrisis in een woonramp verandert? Genoeg is genoeg! Schaf de verhuurderheffing af. Het geld is keihard nodig om woningen te bouwen en bestaande huurwoningen te renoveren en te verduurzamen.

Laat van u horen

In aanloop naar de vergadering van de Tweede Kamer, vandaag op donderdag 18 juni vanaf 13.00 uur, vragen we daarom aandacht voor onze strijd tegen de verhuurderheffing. Doet u ook mee? Bijvoorbeeld op Twitter en LinkedIn en gebruik daarbij #WegmetdeVerhuurderhefing.