Navigatie

Bewoners A. Kuijper- en Groen van Prinstererstraat Utrecht akkoord met werkzaamheden

Bewoners geven akkoord voor de onderhouds- en verbeterwerkzaamheden bij de 51 sociale huurwoningen aan de Abraham Kuijper- en Groen van Prinstererstraat in Utrecht. Maar liefst 84% van de huurders stemde voor het ingediende plan en daarmee is de wettelijk vereiste 70% behaald. We hopen in het voorjaar van 2023 te kunnen starten.

Energielabel A

De woningen zijn al meer dan 100 jaar oud en zoals veel woningen uit die tijd, zijn ook deze woningen nauwelijks of niet geïsoleerd. We gaan de woningen comfortabeler en energiezuiniger maken door betere isolatie. De 51 woningen hebben na de werkzaamheden gemiddeld energielabel A. De bewoners zullen door al deze maatregelen minder energie verbruiken.

Het dak van de woningen isoleren we vanaf de buitenzijde goed zodat de hitte in de zomer zoveel mogelijk buiten blijft en in de winter er zo min mogelijk warmte verloren gaat. We isoleren ook de dakkapellen. De ramen worden vervangen door draaikiepramen met HR++ glas. De dakramen vervangen we geheel en krijgen ook (dubbel) HR++ glas.

Tussen de binnen- en buitenmuur brengen we isolatie aan. Kieren tussen de muur en het kozijn dichten we af. Elke woning krijgt 4 zonnepanelen. De schuiframen worden vervangen door draaikiepramen. Alle ramen krijgen HR++ glas. Wij isoleren de vloer van de woonkamer met bodemisolatie.

Betere ventilatie en brandveiliger

De ventilatie in de woningen verbeteren we zodat het binnenklimaat gezonder en prettiger is. We maken de woningen brandveiliger. Open verbrandingstoestellen vervangen we door een centrale verwarmingsinstallatie (CV).

Keuken, badkamer en toilet

De keuken maken we klaar voor elektrisch koken. Als de keuken, badkamer en/of toilet verouderd is, plaatsen we een nieuwe.

Geen huurverhoging voor isolerende maatregelen

Het Rijk en de woningcorporaties spraken af om in 2023 geen huurverhoging voor isolerende maatregelen te vragen. Portaal haalt deze maatregel naar voren en vraagt geen huurverhoging voor isolerende maatregelen bij woningen in projecten die na 30 juni 2022 zijn gestart met het draagvlaktraject. Op deze datum is namelijk bekend geworden dat de maatregel er komt. Daarom geldt voor projecten die na 30 juni gestart zijn met het draagvlaktraject dat zij meegaan in de nieuwe regel die eraan komt. We doen dit uit coulance naar onze huurders. Ook omdat draagvlak behalen in het najaar, terwijl er een dergelijke maatregel op stapel staat, remmend zal werken en dit niet ten goede komt aan de verduurzaming, het comfort en de portemonnee van onze huurders.