Bouw 79 sociale huurappartementen gestart

Zomer 2019 staan er 79 nieuwe woningen

Aannemer Van Dillen is begonnen met de bouw van 79 sociale huur appartementen aan de Nijeveldsingel in de wijk Hoograven te Utrecht. Ze zijn in de zomer van 2019 klaar.

Het gebouw is toekomstbestendig. Er kan alleen elektrisch worden gekookt. De stroom komt voor een groot deel van de zonnepanelen op het dak. Op dit moment is er nog een gasaansluiting voor de collectieve cv installatie die voorziet in warm water en verwarming. In de toekomst kan de collectieve installatie vervangen worden door een gasloze installatie.

Verhuur
Alle appartementen zijn sociale huur. De toewijzing start dit najaar met voorrang voor de voormalige bewoners (terugkeerders) en voor huurders van de Oudegeinlaan, Linschotensingel en Vronesteinlaan. Zij krijgen de kans rechtstreeks naar de nieuwbouw door te schuiven.
De woningen die daarna nog niet verhuurd zijn worden via WoningNet te huur aangeboden.

Ontwerp
Jasper van der Linde van K3 architectuur schrijft:  “Het ontwerp voor de nieuwbouw aan de Nijeveldsingel is geïnspireerd op de bestaande bebouwing. De ‘zigzag’ voorgevel met balkons blijft herkenbaar. Alleen zijn de balkons nu aan de groene binnentuin gelegen. Het verkeersgeluid van de Waterlinieweg verstoort het lekker buiten zitten nu niet meer. De nieuwbouw bevat meerdere woningtypes. Maisonnettes op de begane grond en 2-, 3-, en 4-kamerwoningen daar boven. Alle woningen beschikken over een privéberging op de begane grond. De maisonnettes hebben ieder een voor- en achtertuin van waaruit de berging direct toegankelijk is. Met twee liften en brede galerijen met trappenhuizen aan beide einden is het gebouw uitstekend toegankelijk. Dit geldt ook voor de woningen zelf, een deur door met een rolstoel is geen enkel probleem. De kwalitatieve materialen geven een robuuste en warme uitstraling en zorgen ervoor dat het gebouw jarenlang mooi blijft.”

 

 

 

 

Vertalen / Translate