De Isolatie Uitdaging: ieder huis een nieuwe jas

De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-ex willen tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij goede gevelisolatie. De huidige materialen en technieken voldoen niet. Daarom zoeken we naar een innovatieve oplossing. Een gevelisolatie met een hoge isolatiewaarde die duurzaam verwarmen met lagetemperatuurverwarming mogelijk maakt. Die ook betaalbaar is en met weinig overlast is aan te brengen.  

Met De Isolatie Uitdaging wil Portaal samen met Mitros en Bo-ex hierin een doorbraak realiseren. Door samen op te trekken en samen te werken willen we het probleem sneller en beter kunnen oplossen. Met een scherpe uitvraag dagen we de markt uit om te komen tot nieuwe, innovatieve oplossingen, die ervoor zorgen dat we straks sneller, beter en met minder overlast onze woningen kunnen isoleren.

De uitdaging gaat 8 januari 2019 van start. De finale vindt in juni 2019 plaats. De winnaars nodigen we uit om hun oplossing te testen in een woning van één van de drie corporaties. Is de proef succesvol, dan wordt het concept in onze woningen toegepast; eerst in een pilot, daarna op grote schaal.

Meer weten? Bekijk alvast de teaser en bezoek www.isolatieuitdaging.nl en www.portaal.nl.

 

 

Vertalen / Translate