Navigatie

Goede buren gezocht voor de Bangkokdreef

De flat aan de Bangkokdreef in de wijk Overvecht Noord is onlangs geheel gerenoveerd. De bewoners zijn blij dat de werkzaamheden achter de rug zijn en zijn over het algemeen tevreden met het resultaat. Tijdens de renovatie waren meerdere woningen in gebruik als logeerwoning. Nu gaan we ze weer verhuren.

Niet zomaar een huurder
Op de Bangkokdreef wonen, net als in andere delen van Overvecht, in verhouding veel bewoners met een laag inkomen en mensen die begeleiding en zorg krijgen. Voor een goede leefbaarheid merken we dat een juiste mix van verschillende mensen en doelgroepen voordelen heeft. Daarom zoeken we nu mensen met een wat hoger inkomen en mensen die wat extra’s voor hun buren willen doen.

We zijn op zoek naar bewoners die zich betrokken voelen bij hun directe woonomgeving. Huurders dus die een bewuste keuze maken voor het wonen op de Bangkokdreef. Mensen die willen omkijken naar hun buren en iets willen betekenen voor de medemens. De grotere woningen verhuren we aan mensen met een middeninkomen (dit zijn huishoudens met een jaarinkomen tussen de € 38.035 en € 42.436). Zij kunnen moeilijk een woning vinden in Utrecht en een grotere, duurdere huurwoning is voor hen een kans. Het blijft een sociale huurwoning maar in het duurdere segment (huurprijs ligt tussen de € 651 en € 720). De kleinere woningen hebben een lagere sociale huur (rond de € 600).

Naast de algemene voorwaarden voor sociale huur en de specifieke inkomenseisen, vragen we de nieuwe huurders een motivatie te geven. Op basis daarvan kan een gesprek volgen en mogelijk toewijzing van een woning op de Bangkokdreef.

Samen voor een fijne buurt
We verwachten dat de nieuwe huurders extra omkijken naar hun buren en hun woonomgeving. We denken hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Kennis maken met je buren, mensen groeten en een praatje maken.
  • Een keer boodschappen halen voor je zieke of oudere buren en melden bij Portaal of het buurtteam wanneer je je zorgen over hen maakt en denkt dat meer hulp nodig is.
  • Samen met je buren een buitenspeeldag of schoonmaakactie organiseren.

Na de selectie gaan we nader kennis maken en blijven we met de nieuwe huurders contact houden via onze wijkbeheerder en andere collega’s die werkzaam zijn in de wijk. Zij gaan de nieuwe huurders stimuleren en waar nodig ondersteunen om hun rol als ‘goede buur’ zo goed mogelijk in te vullen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen of wilt weten of u in aanmerking komt voor een woning aan de Bangkokdreef?  Stuur dan een mail naar info@portaal.nl tnv Lieselot Kerssen. Zet u ook uw telefoonnummer in de mail, zodat we u kunnen bereiken.