Navigatie

Gratis energieadvies en energiebox

Utrechtse wethouder reikte de 4.000e Energiebox uit

Een huurder van Portaal was de 4.000e klant die deze zomer een gratis energieadvies en energiebox ontving. De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk van Energie, Mobiliteit en Groen reikte de Energiebox uit en adviseur Maarten van Oene gaf het advies. Deze huurder heeft een relatief nieuwe woning en is zich al goed bewust van zijn energieverbruik, maar toch kon hij veel leren van de adviseur. Praktische tips op het gebied van sluipstroom, verlichting, verwarming en koken helpen onze huurders in Utrecht, Nieuwegein, Bunnik en Stichtse Vecht om hun energierekening zo laag mogelijk te houden.

Besparing gemiddeld 113 euro

Deze mooie mijlpaal laat zien dat steeds meer huurders zich bewust zijn van de noodzaak om na te denken over hun energieverbruik. Het advies, in combinatie met een doos met energiebesparende artikelen, levert een besparing op van gemiddeld 10% op de energierekening. Daarmee helpen onze huurders niet alleen het milieu, maar met de stijgende energieprijzen is het ook goed hun portemonnee. En dat zonder ingrijpende veranderingen te doen of veel geld te investeren in de woning. Met het gesprek van een uur besparen zij gemiddeld zo’n 113 euro per jaar.

Aanmelden

In samenwerking met de woningcorporaties Portaal, Mitros, SSH, GroenWest en Bo-Ex, en verhuurders als Bouwinvest en ASR, kunnen alle huurders in de regio Utrecht gebruik maken van het energieadvies. Aanmelden voor een gratis advies gaat via http://www.energiebox.org/.

Meer informatie over de het project is te vinden op www.utrecht.nl/energiebox