Navigatie

Grote belangstelling voor De Isolatie Uitdaging: 40 partijen doen mee aan de wedstrijd voor doorbraak in gevelisolatie.

Veertig partijen doen mee aan De Isolatie Uitdaging. De wedstrijd waarmee Portaal samen met Mitros en Bo-Ex de markt uitdaagt om de beste oplossing voor gevelisolatie te ontwikkelen. Daar zijn we heel blij mee. Tussen de inzenders zitten veel partijen die met elkaar samenwerken en met een totaaloplossing komen: een oplossing voor zowel het materiaal als het aanbrengen ervan. Ook meerdere buitenlandse partijen dienden een voorstel in. 

Selectieproces tot finale op 25 juni

De komende weken wordt getoetst in hoeverre de inzendingen voldoen aan de gestelde criteria. We zijn samen met Mitros en Bo-Ex op zoek naar een breed toepasbare oplossing die wij op korte termijn kunnen gebruiken. Een selectieteam van de drie corporaties, waarvan ook huurders deel uitmaken, beoordeelt alle inzendingen en selecteert eind van deze maand de tien genomineerden. Begin juni kiest een vakjury onder leiding van Diederik Samsom vijf finalisten. Zij presenteren tijdens de finale op dinsdag 25 juni hun oplossing aan een groot publiek. Op basis daarvan selecteert de jury de drie meest veelbelovende oplossingen. Portaal, Bo-Ex en Mitros stellen een totaalbedrag van € 70.000 aan innovatiegelden beschikbaar. Hiermee kunnen de winnaars hun oplossing verder ontwikkelen en testen in proefwoningen van de woningcorporaties.

Woningcorporaties zijn op zoek naar ‘een nieuwe jas’ De drie Utrechtse woningcorporaties hebben hoge duurzaamheidsambities en werken toe naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. De verduurzaming van duizenden sociale huurwoningen begint bij ‘een nieuwe jas’: een innovatie in gevelisolatie die de woningen geschikt maakt voor lagetemperatuurverwarming. De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie geven overlast voor bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben te hoge kosten.

Meer informatie?

Lees het persbericht, bezoek de website van De Isolatie Uitdaging of lees verder op onze eigen website.