Navigatie

Hoe staat het met de rookmelders?

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. De woningen van Portaal waar nog geen rookmelder aanwezig is, worden als eerste voorzien van het vereiste aantal rookmelders op de juiste plaats in de woning. Het is Portaal gelukt om het grootste deel van onze woningen te voorzien van een nieuwe rookmelder. Voor een deel van onze woningen is dit helaas nog niet gelukt.

Vertraging door leveringsproblemen en personeelstekort
De vertraging heeft meerdere oorzaken. Landelijk is er minder voorraad door leveringsproblemen van de rookmelders vanuit Oekraïne. Daarnaast zijn er problemen met de capaciteit van de monteurs die de rookmelders moeten plaatsen. Ook moeten er nieuwe afspraken worden gemaakt met bewoners die niet thuis zijn of niet mee willen werken aan de plaatsing. Het belang om bewoners een veilig thuis te geven conform wet- en regelgeving staat bij ons voorop. We streven er naar om voor september de plaatsing afgerond te hebben in de woningen die nog geen rookmelder hebben.

Bewoner van Portaal? U hoeft geen actie te ondernemen

Bent u bewoner van Portaal? Dan is het goed om te weten dat u zelf geen actie hoeft te ondernemen. De partners die voor ons de rookmelders plaatsen, nemen zelf contact met u op om een afspraak te maken. We begrijpen dat het vervelend voor u kan zijn als we nog niet bij u langs zijn geweest, maar u kunt erop vertrouwen dat we dit alsnog zo snel mogelijk doen. We merken dat veel bewoners via e-mail of telefonisch contact met ons opnemen. Onze collega’s die de telefoon en de e-mail beantwoorden, geven u echter dezelfde informatie als u kunt lezen in dit bericht.