Nieuwe website voor huren in Holland Rijnland

Wie op zoek is naar een sociale huurwoning in de regio Holland Rijnland, waar Portaal Leiden ook bij hoort, vindt alle beschikbare woningen op de website van WoningNet. Binnenkort gaat dat veranderen.

Nieuwe website

Eind maart 2019 verandert de website in www.hureninhollandrijnland.nl. Het complete woningaanbod wordt overgezet naar deze nieuwe website, die het woningzoekenden nog makkelijker om een passende huurwoning te vinden. De nieuwe website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De stappen die doorlopen moeten worden om een woning te vinden, zijn duidelijk aangegeven. En altijd is goed te zien waar je je bevindt in dat proces. De kosten voor de inschrijving en jaarlijkse verlenging dalen van €10,- naar €7,50 per jaar. Ook is het loten, de nieuwe manier van toewijzen die in de huisvestingsverordening staat en vanaf 1 juli ingaat, meegenomen in het systeem. De regels omtrent de toewijzing van woningen en het huidige zoekgebied blijven ongewijzigd.

Gegevens automatisch over, wel eenmalig inschrijving activeren

De inschrijfgegevens van alle woningzoekenden die staan ingeschreven in WoningNet, worden automatisch overgezet. Daar hoeven zij niks voor te doen. Er verandert ook niets aan de opgebouwde rechten en inschrijftijd. Wel is het belangrijk dat alle woningzoekenden in ieder geval één keer inloggen op de nieuwe website om hun bestaande inschrijving binnen het nieuwe systeem te activeren. Binnenkort ontvangen zij hiervoor een e-mail met inlogcode en wachtwoord per e-mail. Woningzoekenden waarvan geen e-mail adres bekend is, ontvangen een brief of sms. Alle woningzoekenden krijgen minimaal een jaar de tijd om hun inschrijving te activeren op de nieuwe website en de opgebouwde rechten en inschrijftijd te behouden. 

Tot slot

Tot eind maart hoeven en kunnen woningzoekenden nog niets doen. De woningen worden de komende weken nog gewoon aangeboden en bemiddeld via WoningNet. Eind maart ontvangen alle woningzoekenden een persoonlijke mail en vanaf dat moment kunnen zij terecht op www.hureninhollandrijnland.nl.