Navigatie

Portaal opent eerste Buurtkamer in Antilopespoor

Gisteren opende Ron Druppers, voorzitter van de bewonerscommissie van Antilopespoor de Buurtkamer van Portaal. De buurtkamer is een gedeelde plek van bewoners en professionals van verschillende organisaties. Een knooppunt in de wijk direct bij de mensen. Portaal opent in de regio Utrecht meerdere Buurtkamers in verschillende wijken. Buurtkamer Antilopespoor is de eerste Buurtkamer.

In de Buurtkamer geven we ruimte aan initiatieven van bewoners of om gewoon even onderling een praatje te maken. De wijk- en bewonerscommissie Antilopespoor kan hier bijvoorbeeld terecht voor vergaderingen. Het is de bedoeling dat de wijkagent en de wijkregisseur van de gemeente gebruik gaan maken van de Buurtkamer. Reijnder Jan Spits, manager Volkshuisvesting Portaal: ‘we hopen dat dit een kamer voor de buurt wordt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen organiseren en voor hulp en advies langs kunnen komen. Zo dragen we met elkaar bij aan goed samenleven’.

Elke donderdag is er een spreekuur voor technische zaken. Er is dan iemand van Portaal aanwezig die direct kan kijken hoe de melding het beste opgelost kan worden. Elke maandagochtend is er een speciaal spreekuur waar een sociaal beheerder aanwezig is. Hier kunnen bewoners terecht met vragen over sociale problematiek zoals het niet kunnen betalen van de huur of energierekening of het hebben van overlast. Uiteraard zijn de beheerders frequent aanwezig in de Buurtkamer.

In de komende tijd leggen we contacten met andere organisaties die in de Buurtkamer spreekuur kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan organisaties op het gebied van schuldhulpverlening of zorginstanties. Ron Druppers, voorzitter bewonerscommissie Antilopespoor: ‘De sleutel die ik nu krijg van deze Buurtkamer is een mooi symbool dat Portaal nu dichter naar de bewoners komt. Door een aantal ontwikkelingen op de huizenmarkt en aantal landelijke politieke beslissingen is de bewoners samenstelling veranderd. Meer mensen hebben ondersteuning nodig. Antilopespoor kan veel hebben maar de inwoners kunnen dat niet alleen dragen. Het is dus goed dat er in deze Buurtkamer dingen gaan gebeuren vanuit Portaal, de gemeente en andere instanties die bijdragen aan het welzijn van onze inwoners.’

Wethouder Dick Polman (economie, duurzaamheid, sociaal domein en participatie) van de gemeente Stichtse Vecht was bij de opening aanwezig. In de prestatieafspraken met de gemeente Stichtse Vecht is benoemd dat de gemeente en Portaal samen optrekken voor Antilopespoor.