‘Samen besparen’ een groot succes

Bewoners helpen besparen met nuttige tips, daar waar kan ter plekke een tochtstrip of radiatorfolie aanbrengen in de woning en bewoners de weg wijzen naar meer hulp om (financiële) problemen te voorkomen. En vooral ook laten zien dat we ons echt zorgen maken over de gevolgen van de stijgende prijzen van energie en dagelijkse boodschappen. Dat we zelf alles op alles zetten om onze woningen nog sneller te renoveren en verduurzamen, maar dat dit niet op korte termijn bereikt is. En dat we daarom doen wat we kunnen. Ook de kleine beetjes extra. Daar draaide het afgelopen week om tijdens de voorlichtingscampagne ‘Samen besparen’ van Portaal.

Van bespaarbus en bespaartips tot douchetimers en knutselen met afval

In Utrecht gingen we met een Bespaarbus verschillende wijken in voor advies en het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie. Iets vergelijkbaars organiseerden we in Arnhem. In Soesterberg lieten we, samen met Van Wijnen, zien dat veel (bouw)afval goed herbruikbaar is. We organiseerden leuke activiteiten voor kinderen, deelden douchetimers uit en gaven tips.

Nog meer samen besparen?

Op de campagne ‘Samen besparen’ kregen we veel positieve reacties, van bewoners en collega’s, maar ook van andere woningcorporaties en gemeenten die in die toekomst graag samen willen optrekken om er een vervolg aan te geven. Dit is dan ook niet het einde van de campagne, maar slechts het begin. Wordt vervolgd!