Navigatie

Start renovatie Dinkel-, Dommel- en Oscar Carréstraat (Nijmegen) voor de zomer

83 % bewoners stemt in met woningverbetering en isolatie

Komende zomer willen Portaal en De Variabele starten met de renovatie van de woningen in de Dinkel-, Dommel- en Oscar Carréstraat in de wijk Hees (Waterkwartier) in Nijmegen. Liefst 83 procent van de bewoners stemde in maart in met het renovatievoorstel voor de woningen in de Dinkel-, Dommel- en Oscar Carréstraat. Bewoners gaven aan veel last te hebben van kou, tocht en vocht in de woning. Daarom worden de daken en de gevels geïsoleerd. Alle woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen met HR++-glas en een mechanische ventilatie. Het krijgen van een ontheffing op de flora fauna wetgeving en gevolgen van de coronacrisis – o.a. ziekte van werklieden, beperkte aanvoer materiaal, verdere beperkende maatregelen overheid – zijn nog bepalend of de planning gehaald wordt. 

 

Wat gaan we doen?

De 52 woningen – 40 eengezinswoningen, 1 boven- en 1 benedenwoning in de huur en 10 koopwoningen - aan de Dinkel-, Dommel- en Oscar Carréstraat zijn gebouwd in 1950. Met het renovatievoorstel geeft Portaal invulling aan de bewonerswensen én de duurzaamheidsopgave waar wij met elkaar voor staan.

De ingrepen die worden gedaan, zijn onder andere nieuwe dakbedekking, dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen (met HR ++- glas), een nieuw mechanisch ventilatiesysteem, nieuwe voor- en achterdeur, buitenschilderwerk, toegang naar de zolder en divers onderhoud aan de woning. Per woning is beoordeeld of er een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet moet komen. De bewoners zijn akkoord gegaan met al deze ingrepen tegen een huurverhoging van € 15 per maand.

 

Breed draagvlak

Projectmanager Wietse Boonacker van Portaal: “We zijn blij dat we eindelijk aan de gang kunnen in de Dinkel-, Dommel- en Oscar Carréstraat. De voorbereidingen hebben lang geduurd, maar nadat we de wensen van bewoners en Portaal goed op elkaar hadden afgestemd, konden we het plaatje rondmaken. Sinds afgelopen najaar is het daardoor snel gegaan. Begin februari hadden we een informatiemarkt waar bewoners met hun vragen terecht konden. Daarna zijn we op bezoek geweest bij de bewoners thuis om het renovatievoorstel door te nemen en hebben het benodigde draagvlak opgehaald. Heel fijn hoe positief de bewoners reageerden op het uiteindelijke voorstel. Een goede start voor een hopelijk mooie samenwerking. Want renoveren doen we samen.”