Navigatie

Verandering aanmeldprocedure Van Groot naar Beter Utrecht

Huurt u een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal 4 kamers en wilt u verhuizen naar een woning met maximaal 3 kamers? Dan komt u misschien in aanmerking voor de voorrangsregeling Van Groot naar Beter. De werkwijze om in aanmerking te komen voor deze regeling verandert per 1 juni aanstaande.

De woningcorporaties in de regio Utrecht willen graag doorstroming bevorderen. Door voorrang te geven via de voorrangsregeling Van Groot naar Beter aan huurders van een grote woning die kleiner willen gaan wonen hopen de woningcorporaties dat er meer woningen vrijkomen voor gezinnen en starters. Elke woningcorporatie en verhuurder die via WoningNet regio Utrecht zijn woningen verhuurt doet mee aan de regeling Van Groot naar Beter.  

De regeling verandert niet. De werkwijze wel. Om voorrang te krijgen, of te behouden, is het belangrijk dat u zich bij Portaal meldt. Na 1 juni 2021 kunt u alleen nog gebruik maken van de voorrangsregeling als u dit heeft aangegeven bij uw woningcorporatie.

Werkwijze en voorwaarden

Om voorrang aan te vragen stuurt u een e-mail naar verhuurutrecht@portaal.nl. U hoeft alleen maar uw naam en adres door te geven. Vermeld in het onderwerp Aanvraag voorrang Van Groot naar Beter. Bellen mag ook, via 088 - 767 82 25. Wij controleren uw recht op voorrang en registreren dit in het systeem van WoningNet. U ontvangt hiervan een bevestiging, of een afwijzing als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Hieronder leest u wanneer u recht heeft op voorrang:

  • u huurt een sociale huurwoning met minimaal vier kamers

én

  • u staat ingeschreven bij WoningNet regio Utrecht
    én
  • u zoekt een woning met maximaal drie kamers via WoningNet regio Utrecht

én

  • uw huidige sociale huurwoning komt na uw verhuizing vrij (er blijft dus niemand wonen).

Als u nog geen inschrijving bij WoningNet hebt, regel dit dan meteen via deze link.

Planning

Per 1 juni start de nieuwe werkwijze. Het is belangrijk dat u vóór die tijd uw voorrang aanvraagt. Zo voorkomt u dat u een woning misloopt.

Kijk voor meer informatie over Van Groot naar Beter op de website van WoningNet regio Utrecht.