Woonevent Stichtse Vecht

Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert de gemeente Stichtse Vecht in samenwerking met Floqz, de provincie Utrecht, makelaars, hypotheekadviseurs, projectontwikkelaars en corporaties, een Woonevent in het Cultuurhuis van Breukelen (Schepersweg 6a) van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Het Woonevent is bedoeld voor woningzoekenden die teveel verdienen voor de sociale sector en in de vrije sector moeilijk aan een woning kunnen komen.

Waarom een woonevent?

Er is niet veel aanbod en er zijn veel vragen, zoals:

- welke beschikbare woningen zijn er en waar vind ik ze?

- welke mogelijkheden, qua financiering heb ik?

- welke regelgeving geldt er in de commerciële huur en in de koopsector?

- is verhuizen naar bestaande woningen beter, of wordt het nieuwbouw?

- welke andere woonvormen zijn er en kunnen we gezamenlijk wat opstarten?

- welke woonwensen heb ik/wat wil ik?

Op het Woonevent beantwoorden wij gezamenlijk uw vragen, en zoeken samen naar oplossingen die passen bij uw woonwens. Dat geeft voor u nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Programma

U start met het in kaart brengen van uw woonwensen. Wilt u een buitenruimte? In welke wijk wilt u wonen? Deze woonwensen worden gebruikt in de discussies aan tafel.

Op 11 oktober doet wethouder van Dort de aftrap en deelt een aantal ‘woonavonturen’ met u. Woonavonturen zijn onorthodoxe manieren om aan woonruimte te komen die voor u een eyeopener kunnen zijn.

Daarna gaan wij met elkaar en de aanwezige specialisten na welke mogelijkheden u heeft op de woningmarkt. Is kopen of huren interessant? Is een tijdelijke woning een oplossing, of een nieuwe woning? Welke beschikbare woningen passen u? Kunnen wij gezamenlijk andere oplossingen bedenken?

Om een goede persoonlijke begeleiding te kunnen geven, werken wij in kleine groepen die verschillende thema’s gaan doorlopen, zoals: verhuizen naar een bestaande woning, verhuizen naar een nieuwe woning en het ontwikkelen van nieuwe woonvormen.

Deze aanpak biedt u veel informatie, die u nodig heeft om uw keuze te maken op de woningmarkt en dat slechts in 2 uur. Efficiënt, leuk en inspirerend!

Meldt u zich daarom nu snel aan op https://floqz.nl/geplande-woonevents/ Er is ruimte voor 200 deelnemers.

Vertalen / Translate