Over wonen gesproken juli 2019

Ontwikkelingen in de branche

In 'Over wonen gesproken' nemen wij u vijf keer per jaar mee in de opgave waar wij dagelijks voor staan in onze branche. We delen onze inzichten en bevindingen. En we laten ook anderen aan het woord over onder andere de verhuurderheffing, aanvullende belasting (ATAD), de duurzaamheidsopgave, meer druk op wijken, hoge bouwkosten. Zomaar een aantal uitdagingen waar corporaties voor staan.

Het zijn woelige tijden voor woningcorporaties en daarmee ook voor hun huurders. Onze kerntaak is het volop werken aan beschikbaarheid van betaalbare woningen in buurten waar onze huurders zich thuis voelen. Door alle uitdagingen moeten we financieel scherp aan de wind zeilen. We willen immers niet dat de oplopende kosten voor rekening van onze huurders komen.Gelukkig zijn er ook kansen.

Zo staat duurzaamheid op de agenda en werken partijen volop samen. Onlangs zijn we in Utrecht een project gemengd wonen gestart. Voor het eerst in bestaand bezit. Nieuwe huurders moeten hun motivatie om daar een nieuwe woning te krijgen kenbaar maken in een brief. De politiek reageerde direct. We vertellen hier verderop meer over.

 

De online versie van het eerste nummer van Over wonen gesproken leest u hier.