Soms moet je gewoon geluk hebben

Vervolg op het artikel in de Post van Portaal:

In het restaurant van het Portaalgebouw Nieuwe Energie in Leiden startte begin mei een uniek initiatief: Leidse Boontjes. Jongeren die buiten de maatschappij dreigen te vallen, werken hier aan een nieuwe toekomst. Nieuwe Energie is een uniek bedrijfsverzamelgebouw in het historische centrum van Leiden, met vergaderruimtes en werkplekken voor creatieve bedrijven en zzp’ers. Ook de dak- en thuislozenopvang van Stichting De Binnenvest heeft er een plek.

Het project Leidse Boontjes is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Deelnemen aan dit project is een eigen keuze. Van de jongeren wordt gevraagd dat zij zich aan alle afspraken houden en verbinden aan een nieuwe stap in hun leven.

Vanuit haar omvangrijke netwerk in Leiden wist voormalig Olympisch roeister Femke Dekker welke mensen zij kon benaderen om het idee werkelijkheid te laten worden. ‘Naast de politie was ook de gemeente Leiden blij met ons plan. Volgens wethouder Damen paste het goed in de gemeentelijke aanpak Jeugdproblematiek.’ Ook enkele sociaal-betrokken Leidenaren waaronder horeca-ondernemer Ton Holswilder sloten zich aan en staken veel tijd en energie in deze stichting.

U volgt de Leidse Boontjes via Twitter en Facebook.