Navigatie

134 nieuwe betaalbare appartementen aan de Turkooislaan

Eind 2020 kocht Portaal de grond en opstallen aan de Turkooislaan 131 van de Raad Vastgoed Ontwikkeling. Deze locatie in de Hoge Mors, omsloten door de Turkooislaan, Smaragdlaan en Agaatlaan, biedt ons de kans om betaalbare woningen toe te voegen aan de stad Leiden. Daarin trekken we samen op met de gemeente Leiden en de buurt.

Betaalbare woningen toevoegen aan de stad
We gaan hier een mooie mix neerzetten voor verschillende groepen woningzoekenden. Het voornemen in totaal 134 huurwoningen te bouwen, waarvan 85% sociale huur en 15% middel dure huur. Leiden kent een groot tekort aan betaalbare woningen. Deze nieuwbouw in Leiden biedt ruimte voor verschillende doelgroepen, waaronder huishoudens met een middeninkomens en laag inkomen. 

Veel aandacht voor groen in nieuwe leefomgeving
Om het gebouw te kunnen slopen, hebben we 28 bomen gekapt. Als de nieuwbouw is opgeleverd, richten we de leefomgeving opnieuw in. Dit doen we samen met de gemeente en de omwonenden. Hierin is veel aandacht voor groen. In de klankbordgroep Turkooislaan, bespreken we de ontwikkelingen en de herinrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwe woningen. Wat wel al vast staat, is dat er een tiny forest komt. Verder kijken we hoe de openbare ruimte kunnen laten aansluiten op de ideeën van de bewoners en de plannen van de gemeente. 

Schets van de woonblokken en leefomgeving met groen (onder voorbehoud). 

Lijken deze woningen u wel wat?
Wij verwachten in 2024 de woningen op te leveren.* Zodra de woningen klaar zijn, vindt u alle informatie over huren en aanmelden op www.hureninhollandrijnland.nl. 

Meer weten?
De direct omwonenden worden regelmatig via een persoonlijke brief of nieuwsbrief geïnformeerd. Op deze projectenpagina leest u de laatste informatie over de nieuwbouw. Meer over de ontwikkeling van het gebied leest u op de projectenpagina van de gemeente Leiden.

Wilt u meer weten over het project? Neemt u dan contact op met Erick Walter. U bereikt hem via het Klant Contact Centrum. Belt u dan naar  088 - 767 82 25 of stuurt u een e-mail naar turkooislaan@portaal.nl