Appartementen in kantoorpand

Ons voormalige kantoor in Amersfoort wordt omgebouwd tot woonruimte. Er komen 22 sociale-huurappartementen in het pand aan de Hooglandseweg-Noord.

Humanitas DMH
In de appartementen gaan cliënten van Humanitas DMH wonen. Het zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen ondersteuning bij wonen, dagbesteding of vrijetijdsinvulling. In het gebouw zal 24 uur per dag begeleiding aanwezig zijn. Anja de Jong, manager regio Amersfoort van Humanitas DMH: “We zijn blij met deze prachtige appartementen aan de rand van het centrum van Amersfoort. Onze cliënten kunnen niet wachten tot de verhuizing in de zomer van 2018.”

Circulaire transformatie
De vergunning voor de verbouwing is inmiddels bij de gemeente aangevraagd. Als die procedure tijdig is afgerond, start aannemer Plegt Vos West BV in december 2017 met de verbouwing. Het ontwerp is van agNOVA architecten. Bij de verbouwing willen we zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Deze ‘circulaire transformatie’ gaat verspilling van bruikbaar materiaal tegen en is goed voor het milieu. Het is een van de manieren waarop Portaal werk maakt van duurzaamheid. Deze werkwijze sluit naadloos aan bij Humanitas DMH, waar aandacht voor duurzaamheid ook een belangrijk onderwerp is.

Meer huurwoningen
Amersfoort kent momenteel een groot tekort aan sociale huurwoningen. Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren uit te breiden. Met nieuwbouw – zoals 80 betaalbare appartementen op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Keerkring - maar ook met dit soort transformaties.

Prachtige plek
De Amersfoortse wethouder van Wonen, Fleur Imming, is verheugd met de ontwikkeling. “Nu de corporaties Portaal en de Alliantie ‘samenwonen’ in één kantoorpand, biedt de voormalige kantoorlocatie van Portaal een prachtige plek om te wonen. Dicht bij de binnenstad, op een mooie plek in Amersfoort. Ik ben blij dat hiermee woningen beschikbaar komen voor mensen die via Humanitas DMH heel hard een woning nodig hebben. Dit initiatief sluit goed aan bij alle inzet die in Amersfoort wordt gepleegd om voor verschillende groepen woningzoekenden betaalbare woningen te realiseren.”

Kenmerken en foto's

Foto's

Vertalen / Translate