Appartementen in kantoorpand

Ons voormalige kantoor in Amersfoort is in 2018 omgebouwd tot woonruimte. Er zijn 22 sociale-huurappartementen gemaakt in het pand aan de Hooglandseweg-Noord.

Humanitas DMH
In de appartementen wonen cliënten van Humanitas DMH. Het zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen ondersteuning bij wonen, dagbesteding of vrijetijdsinvulling. In het gebouw zal 24 uur per dag begeleiding aanwezig zijn.

Mooi gelukt
Op donderdag 1 november 2018 was de officiële opening in het bijzijn van de wethouder van Wonen, Menno Tigelaar. Hij sprak zijn waardering uit voor de transformatie die het pand heeft ondergaan. “Het is een grote opgave in Amersfoort om iedereen te huisvesten. Hier is dat heel mooi gelukt,” aldus de wethouder die aangaf graag een keer met de bewoners samen te eten. Dat aanbod werd met gejuich ontvangen in het met kleurrijke ballonnen versierde gebouw.

‘Dit past beter’
Regiomanager Dorine Lommen van Portaal haalde herinneringen op aan de tijd dat zij in het pand werkte. “Wat een verschil! De kenmerkende trap herken ik nog en het dakterras natuurlijk ook. Het gebouw lijkt gemaakt te zijn voor wonen. De vorm past veel beter bij de huidige bestemming. Makkelijk bereikbaar voor iedereen en ook lekker dicht bij de stad.” Ze wenste de nieuwe bewoners heel veel woonplezier toe.

Trots
Frank Wolterink, bestuurder van Humanitas DMH zag het leeggekomen pand een tijdje terug en dacht: hier is echt iets moois van te maken. “Ik ben er heel trots op dat dit samen met Portaal, bouwbedrijf Plegt-Vos en agNOVA architecten is gelukt. Ik hoop dat het de bewoners echt het gevoel mag geven: ‘wow, wat mooi dat ik hier mag wonen’. Goed wonen is zo belangrijk voor je geluk. En wat ik ook heel mooi vind is dat elke bewoner het appartement kon krijgen dat hij of zij het liefst wilde.”

Hartverwarmend
Het ontwerp is van agNOVA architecten. De verbouwing is uitgevoerd door bouwbedrijf Plegt Vos West BV. Bedrijfsleider Floris Wijnberg: “Het is hartverwarmend om te zien hoe positief en enthousiast de bewoners en toekomstige gebruikers van het pand al vanaf het eerste moment zijn geweest. Wij zijn dan ook enorm blij dat wij op deze wijze een bijdrage hebben mogen leveren aan hun woon-, werk- en leefplezier.”

Meer huurwoningen
Amersfoort kent momenteel een groot tekort aan sociale huurwoningen. Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren uit te breiden. Met nieuwbouw – zoals 80 betaalbare appartementen op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Keerkring - maar ook met dit soort transformaties.

Kenmerken en foto's

Foto's