Bloemberg en Zwaan, Nijmegen

In Nijmegen werken we samen met VolkerWessels aan het duurzaam renoveren van de seniorenflats Bloemberg en Zwaan. Binnen twee weken na het delen van het renovatievoorstel met de bewoners, is het draagvlak gehaald.

De twee woongebouwen staan in de wijk Zwanenveld in Nijmegen en liggen tegen het winkelcentrum Dukenburg aan. In totaal gaat het om 130 appartementen die overwegend bewoond worden door ouderen. Voorafgaand aan de renovatie is er ook herstelwerk uitgevoerd aan de gevels, die bol zijn gaan staan en niet meer voldeden aan de veiligheidsnormen.

Intensieve voorbereiding
De periode van voorbereiding van dit project met VolkerWessels was intensief, omdat de aanpak veranderd is van 'Nul Op de Meter (NOM)' naar NOM-ready en er andere zaken, zoals de staat van de gevels, ook aangepakt moesten worden. NOM-ready betekent dat we nu alles gaan doen om zoveel mogelijk te isoleren/ventileren om in de toekomst naar NOM te kunnen gaan. Dit betekent dat we nog niet van het gas af gaan.

Klankbordgroep
Het projectteam heeft in de voorbereiding een klankbordgroep opgericht met bewoners, die zich zeer actief inzet als ambassadeur. Ook hebben zij geholpen om de maatregelen en het sociaal plan af te stemmen op de bewoners. De bewoners zijn gemiddeld 75 jaar oud en willen heel graag in deze flats blijven wonen. Ze vinden het belangrijk dat de flat er weer modern uit ziet, dat hun klachten verdwijnen maar ook dat de flats levensloopgeschikter worden. 

Meer informatie
Bent u bewoner? Neemt u dan in eerste instantie contact op met Frank Gommers of Jolein Clements van VolkerWessels op nummer 076 - 887 5916.
Bent u om een andere reden geïnteresseerd in het project? Neem dan contact op met Josine van Winkel van Portaal op telefoonnummer 088 - 767 82 25.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Huurverhoging
Startdatum
Februari 2018
Aantal woningen
130
Aannemer
VolkerWessels
Contactpersoon
Josine van Winkel, bewonersbegeleider Portaal