De Brigade: nieuwbouw in Soesterberg

Blije bewoners hebben op vrijdag 4 december 2020 de sleutel gekregen van hun nieuwe appartement in woongebouw De Brigade in Soesterberg. In minder dan een jaar verrees aan het Den Berghplein een gebouw met 31 sociale-huurappartementen. De naam is een verwijzing naar het militaire verleden van de plek en de omgeving met onder meer het officierscasino.

Twee slaapkamers

Het woongebouw telt vier verdiepingen. Dat is inclusief de begane grond. De appartementen zijn ongeveer 65 vierkante meter groot en hebben twee slaapkamers en een balkon. Je bereikt de woningen via een gemeenschappelijke hal.

Energiezuinig

De woningen zijn gasloos. Ze worden uitgevoerd met een duurzame lucht-ventilatiewarmtepomp. Koken gaat elektrisch. De woningen zijn zeer energiezuinig.

Architect en aannemer

Het gebouw is ontworpen door Alynia Architecten uit Harlingen. De aannemer is Van Wijnen uit Utrecht. 

Verhuring

De huur voor alle appartementen is vastgesteld op 619,01 euro per maand (prijspeil 2020). Dat is de zogenoemde eerste aftoppingsgrens die van belang is voor de huurtoeslag. Alle appartementen vallen in de sociale huur. Verhuring vond plaats via het regionale woonruimtesysteem WoningNet regio Eemvallei. In Soest en Soesterberg geldt een lotingssysteem. Woningzoekenden met een urgentieverklaring die reageerden, kregen voorrang.