De Brigade: nieuwbouw in Soesterberg

Aan het Den Berghplein in Soesterberg is Portaal begin 2020 gestart met de nieuwbouw van 31 appartementen. De oplevering is naar verwachting in november 2020. Het gebouw gaat De Brigade heten. Dat is een verwijzing naar het militaire verleden van de plek en de omgeving met onder meer het officierscasino.

Twee slaapkamers

Het woongebouw telt vier verdiepingen. Dat is inclusief de begane grond. De appartementen zijn ongeveer 65 vierkante meter groot en hebben twee slaapkamers en een balkon. Je bereikt de woningen via een gemeenschappelijke hal.

Energiezuinig

De woningen worden uiteraard gasloos opgeleverd. Ze worden uitgevoerd met een duurzame lucht-ventilatiewarmtepomp. Koken gaat elektrisch. De woningen zijn zeer energiezuinig.

Architect en aannemer

Het gebouw is ontworpen door Alynia Architecten uit Harlingen. De aannemer is Van Wijnen uit Utrecht. 

Verhuring

De huur voor alle appartementen is vastgesteld op 619,01 euro per maand (prijspeil 2020). Dat is de zogenoemde eerste aftoppingsgrens die van belang is voor de huurtoeslag. Alle appartementen vallen in de sociale huur. Verhuring gebeurt via het regionale woonruimtesysteem WoningNet regio Eemvallei. In Soest en Soesterberg geldt een lotingssysteem. Woningzoekenden met een urgentieverklaring die reageren, krijgen voorrang. De woningen worden in september 2020 aangeboden via WoningNet.

Kenmerken en foto's

Foto's