Deltakwartier, Arnhem

Deltakwartier is een nieuwe wijk aan de rand van Presikhaaf. Op 10 minuten fietsen van hartje stad en het complete winkelcentrum Presikhaaf om de hoek. Stap je in je auto dan zit je in een minuut of 5 op de snelweg. En met het NS station en trolleyhaltes op loopafstand kunnen we wel zeggen: Deltakwartier is verrassend bereikbaar!

Geschiedenis
De wijk Presikhaaf werd medio vorige eeuw gebouwd. De verouderde woningen in het Deltakwartier zijn gesloopt en er worden gefaseerd nieuwe woningen gebouwd. Portaal startte met de eerste fase in 2010. Na enige vertraging bereikte Portaal in september 2016 overeenstemming met de gemeente over een aanpassing van het bestaande bestemmingsplan. De grootste wijzigingen ten opzichte van eerdere plannen zijn verdunning, zoals meer eengezinswoningen, en een gedeeltelijke omzetting van koopwoningen naar middeldure (vrijesector)huur.

Groene en plezierige wijk
Door deze omzetting en samenwerking blijft één van de belangrijkste uitgangspunten in de ontwikkeling van het Deltakwartier ongewijzigd, namelijk dat er een evenwichtige combinatie is van sociale huur-, vrijesectorhuur- en koopwoningen.

Rol in de ontwikkeling
Portaal draagt zorg voor het bouw- en woonrijp maken van de locatie en verkocht de kavels voor de bouw van  151 vrijesectorhuurwoningen aan Amvest. De middeldure huurwoningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. 

Alle woningen zijn verhuurd
De laatste fase van het Deltakwartier is afgerond. Alle woningen zijn verhuurd. 

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Vanaf € 229.500,- vrij op naam
Startdatum
2016 in verkoop 2017 in verhuur
Einddatum
2019
Aantal woningen
151 vrije sector huurwoningen (Amvest) 39 koopwoningen (Portaal) 41 sociale huurwoningen (Portaal)
Aannemer
Van Grunsven
Makelaar
Willemsen Makelaars Roy Boesveld Telefoon 026 - 445 27 51 Hestia van Elten Maarten Hendriks Telefoon 026 - 443 12 31