Doeffstraat 2 tot en met 144, Arnhem

Aan de Doeffstraat in de wijk Presikhaaf hebben wij drie appartmentencomplexen met ieder vier verdiepingen. De woningen en het gebouw zijn stevig gebouwd, maar voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Denk aan beperkte isolatie, vocht- en tochtproblemen en een verouderde uitstraling. Daar gaat Portaal graag iets aan doen.

Uit technische onderzoeken en uit een woonwensenonderzoek is veel informatie gekomen. De wensen van de bewoners zijn meegenomen in een verbeterplan, opgesteld samen met bouwonderneming Veeneman.

Uitgangspunt
Na de werkzaamheden moeten de woningen comfortabeler en energiezuinig zijn, met een verbeterd energielabel. De woningen maken allemaal gemiddeld twee labelstappen, sommige zelfs drie. Tenminste naar een energielabel B. Bewoners wonen straks in een woning die goed geïsoleerd is en waar de ventilatie verbeterd is. En in een woongebouw met een mooie uitstraling.

De volgende werkzaamheden zijn nu in het plan opgenomen:

  • Vernieuwen van het dak
  • Nieuwe kozijnen en isolerend glas
  • Nieuwe voordeur
  • Mechanische ventilatie om het binnenklimaat te verbeteren
  • Vervangen van keuken, douche en toilet; wanneer dit nodig is.
  • Schilderwerk aan de buitenzijde
  • Plaatsen videofooninstallatie

Het plan is goed ontvangen door de bewoners, ruim 78% heeft ingestemd met het verbetervoorstel. Met deze uitslag is de wettelijk vereiste norm van 70% gehaald.

Start werk
Achter de schermen gebeurt er veel. De omgevingsvergunning is ingediend en wij bereiden de werkzaamheden voor. In mei/juni 2020 starten wij met de uitvoering.

Kenmerken en foto's

Foto's