Navigatie

Drentsestraat: 53 nieuwe stadsappartementen

Vlak bij het oude centrum, het Eemplein en het station heeft woningcorporatie Portaal 53 compacte stadsappartementen gebouwd. Een oud kantoorpand op de hoek van de Drentsestraat en de Puntenburgerlaan maakte plaats voor een modern woongebouw. De oplevering was in maart 2021. Het ontwerp is van architectenbureau AC&P. De bouw was in handen van Trebbe.

Dit zijn de woningen

Bekijk via de link rechts op deze pagina de brochure Wonen in de Drentsestraat. Hierin staat alles over de indeling van het gebouw, de plattegronden van de woningen en de huurprijzen.

Woningnood terugdringen

Door woningen te bouwen op de plek van een kantoor breiden we het aantal sociale huurwoningen in de stad uit. “En dat is hard nodig. Want Amersfoort kent een groot tekort aan – en een lange wachtlijst voor – deze woningen. De nieuwbouw past dan ook naadloos in het Deltaplan Wonen van de gemeente om de woningnood terug te dringen,” aldus manager Dorine Lommen van Portaal.

Betaalbaar wonen

Naast goede kwaliteit woningen op een goede locatie, is betaalbaarheid voor Portaal belangrijk. Lommen: “We willen de huur onder de huurtoeslaggrens houden. Op dit moment is dat 619 euro per maand. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af. Door daarnaast energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening van de huurders laag. Zo helpen we huurders om hun totale woonlasten laag te houden. Wonen in de sociale huursector moet betaalbaar zijn.”