Navigatie

'Elderburen' aan de Leidenweg

Wonen in een prettige en veilige omgeving, in verbinding met de buurt.

In de Arnhemse wijk Elderveld gaat een bijzonder woonproject van start. ElderBuren wordt een gemengde woongemeenschap, met bewoners die contact onderhouden met elkaar én met de buurt. Wat hen bindt is een actieve, betrokken houding: ze willen graag wonen in een omgeving waarin u iets voor elkaar kunt betekenen. En waarin u gezamenlijk activiteiten onderneemt. U helpt uw buren bijvoorbeeld met koken of gaat samen wandelen. U bent geen zorgverlener, maar u heeft wel een actieve en open houding als u hier wilt wonen. Samen met de andere bewoners zet u zich in voor elkaar en bent u actief in de buurt. Zo doet iedereen mee!

Opzet
ElderBuren ligt aan de Leidenweg, tussen de Burgemeester Matsersingel en de Gorinchemstraat. Het complex bestaat uit 71 appartementen en heeft een grote gemeenschappelijke tuin. In totaal zijn er 69  appartementen om te bewonen. De opzet van het gebouw en de gedeelde buitenruimte zorgen dat u makkelijk met andere bewoners in contact komt, maar ook van uw privacy kunt genieten.

Duurzaam en groen
De appartementen zijn duurzaam gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, gasloos en het complex is voorzien van zonnepanelen. Het groene dak zorgt ervoor dat het gebouw koeler blijft tijdens hete zomerdagen, houdt het regenwater vast en is goed voor de natuur. Voor de insecten en vogels in de tuin worden Nederlandse bomen en struiken aangeplant. Ook worden er nestkasten geplaatst voor de huismus, gierzwaluw en dwergvleermuis.

Voor wie?
Er zijn 50 appartementen beschikbaar voor diverse ‘doorstromers’. Dit zijn mensen die een lege zelfstandige huur- of koopwoning in Arnhem achterlaten. Daarnaast is het belangrijk dat de  bewoners bewust en met overtuiging kiezen voor samenleven met elkaar en met de buurt. We letten dan ook vooral op motivatie. Bij gelijke geschiktheid krijgen 55-plussers uit Arnhem-Zuid voorrang.

De overige 19 appartementen zijn voor Siza-cliënten, die toe zijn aan een volgende stap. Hierbij gaat het om mensen met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die soms begeleiding of verzorging nodig hebben: ‘beschermd thuis zelfstandig’. Hiervoor is dagelijks tussen 09.00 en 20.00 uur een zorgbegeleider van Siza aanwezig met kantoorruimte in ElderBuren

ElderBuren in het kort:

 • ElderBuren is geen zorgcomplex.
 • Iedereen doet mee: een buurt waar mensen iets voor elkaar willen betekenen. prettige, sociale en gemengde woongemeenschap, in verbinding met de buurt
 • 69 zelfstandige appartementen met twee- en driekamers
 • 1 gemeenschappelijke ontmoetingsruimte
 • 1 kantoorruimte voor Siza
 • Voor één- en tweepersoonshuishoudens
 • Voorrang voor 55-plussers uit Arnhem Zuid
 • Sociale huur, voor permanente bewoning
 • Gemeenschappelijke tuin
 • Collectieve fietsenstalling
 • Parkeerplekken op eigen terrein

Doordat u onderdeel bent van een gemeenschap staat u er niet alleen voor. 
Woonvereniging

Bewoners van ElderBuren zijn lid van de woonvereniging. Die zorgt ervoor dat er een prettige woongemeenschap ontstaat waarin iedereen meetelt. Als bewoner vindt u het fijn om deel te nemen aan activiteiten en zet u zich in om samen iets te organiseren er voor elkaar te zijn. Zowel binnen ElderBuren als met de omliggende buurt. Dit doet u samen, in verschillende activiteitengroepen, beheerteams of commissies. Tijdens de opbouwfase krijgt de woonvereniging ondersteuning van een community-coach.

Interesse in een appartement?
Het project is opgeleverd en de eerste bewoners hebben de sleutel ontvangen. 

Foto's

Kenmerken

Startdatum
Maart 2020
Einddatum
Mei 2021
Aantal woningen
71 appartementen in de sociale huursector
Architect
Twan Verheijen van het Arnhemse Buro SBH
Aannemer
Bouwonderneming Van Wijnen