Energiebox, Utrecht

Doe mee en bespaar slim energie

Eén minuut korter douchen, de was wat vaker buiten laten drogen, de koelkast een paar centimeter naar voren zetten... Het zijn kleine ingrepen, maar u kunt er veel energie (en dus geld!) mee besparen. Onder het motto ‘Doe mee en bespaar slim energie’ maken de gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties het huurders wel heel gemakkelijk om de jaarlijkse energierekening flink omlaag te brengen. Deelnemers aan het project Energiebox Utrecht besparen elk jaar 100 tot 200 euro per huishouden!

Behalve alle huurders in Utrecht, kunnen nu ook onze huurders in Nieuwegein, Stichtse Vecht en Bunnik zich aanmelden voor een gratis advies.

Wat houdt het project in?

De Utrechtse woningcorporaties investeren al jaren in het energiezuiniger maken van hun woningen. Ook Portaal heeft veel woningen aangepast, bijvoorbeeld met goede warmte-isolatie en zuinige HR-ketels. Als huurder kunt u zelf óók actie ondernemen om uw energiekosten omlaag te brengen. Het project Energiebox Utrecht helpt u daarbij met een gratis energieadvies op maat.

Het project Energiebox Utrecht is in november 2014 gestart en elk jaar kan een beperkt aantal huishoudens meedoen. Wie het energieadvies aanvraagt, krijgt naast een adviesgesprek een ‘energiebox’ cadeau (t.w.v. 50 euro): een doos vol handige besparende producten, zoals een zeer zuinige lamp, een meervoudig stekkerblok en radiatorfolie om warmteverlies te voorkomen.

Hoe werkt het?

Nadat u een afspraak heeft gemaakt voor een energieadvies, komt een energieadviseur van De Jonge Milieu Advies bij u thuis om samen met u te kijken hoe u energie en geld kunt besparen. U krijgt dan direct de energiebox met energiebesparende producten én uitleg over het gebruik hiervan. Binnen twee weken stuurt de energieadviseur u vervolgens een overzicht waarin precies staat uitgewerkt welke besparende maatregelen u kunt nemen en hoeveel geld dit scheelt op uw maandelijkse energiekosten. Het mooie is: iedereen kan slim besparen en het is vaak een hele kleine moeite!

Wilt u ook besparen?

U kunt op de volgende manieren een afspraak met ons maken om een gratis besparingsadvies en energiebox te krijgen:

  • Door op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur te bellen naar 030 - 30 21 571; dan kunt u ook direct een afspraak maken voor een bezoek van één van onze energieadviseurs.
  • Door het digitale aanmeldingsformulier op deze website in te vullen en op te sturen; er wordt dan binnen twee weken telefonisch of eventueel per e-mail contact met u opgenomen om een afspraak te maken.

 

Meer informatie vindt u op de website van Project Energiebox Utrecht.

Kenmerken en foto's

Foto's