Grevenstraat en omgeving in Leiden

In Leiden werken we samen met VIOS bouw aan het renoveren van 101 eengezinswoningen en benedenbovenwoningen in de Grevenstraat en omgeving. We knappen de woningen van binnen en buiten weer op door onderhoud te plegen en verbeteringen door te voeren. 

Deze zeer geliefde jaren ‘30 woningen in de binnenstad van Leiden voldoen niet meer aan de eisen van nu. Bewoners ervaren vocht- en tochtproblemen en het energieverbruik is hoog. Het resultaat na de renovatie: comfortabele, energiezuinige en veilige woningen voor onze huurders. We voeren de renovatie uit aan de volgende woningen: Grevenstraat 1 t/m 43a (oneven), Druckerstraat 2 t/m 34 (even) en 1 t/m 21a (oneven), Marendorpse Dwarsstraat 1 t/m 12 (even en oneven) en Van der Werfstraat 62.

Woning voor de toekomst
In de woning vervangen we, waar het nodig is, de badkamer, keuken en het toilet. We verwijderen alle open verbrandingstoestellen en verouderde CV-ketels worden vervangen. Ook brengen we mechanische ventilatie aan, controleren en keuren de elektra, vervangen de riolering en treffen maatregelen om de inbraak- en brandveiligheid te verbeteren.

Aan de buitenkant van de woningen knappen we de gevels op, vervangen de raamkozijnen en voor- en achterdeuren, de dakkapellen, schilderen alle houten onderdelen en isoleren de gevels. We brengen de historische uitstraling van de woningen weer terug. Zo blijft de sfeer en het karakter van wonen in de binnenstad behouden.

Verbetering energielabel
Door de energiebesparende maatregelen die we treffen, maakt het energielabel na de renovatie een grote sprong gaat maken van een D (benedenwoningen) en F (boven- en eengezinswoningen) naar gemiddeld A. Huurders waar de gezinssituatie en het verbruiksgedrag ongewijzigd blijft, kunnen daardoor een besparing in de energielasten verwachten.

Tijdelijk verhuizen
Deze renovatie voeren we uit in onbewoonde staat. Dit betekent dat de bewoners tijdelijk hun woning moeten verlaten. Zij nemen hun spullen en meubels mee. We zetten wisselwoningen waar de bewoners tijdelijk wonen. Deze woningen liggen zo dicht mogelijk bij de huidige woningen. Alle bewoners ontvangen de wettelijk vastgestelde verhuis- en inrichtingsvergoeding van ons.

Stand van zaken
VIOS bouw voert de werkzaamheden nu uit. Naar verwachting leveren we in het derde kwartaal van 2020 de laatste woning op.*

*Aan de planning kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

 

Kenmerken en foto's

Foto's