Navigatie

Grevenstraat en omgeving - renovatie 101 woningen

In Leiden hebben we samen met VIOS bouw 101 eengezinswoningen en benedenbovenwoningen in de Grevenstraat en omgeving gerenoveerd. De woningen zijn van binnen en buiten weer opgeknapt op door onderhoud en verbeteringen uit te voeren.

Deze zeer geliefde jaren ‘30 woningen in de binnenstad van Leiden voldeden niet meer aan de eisen van nu. Bewoners ervaarden vocht- en tochtproblemen en het energieverbruik is hoog. Het resultaat na de renovatie: comfortabele, energiezuinige en veilige woningen voor onze huurders. We voerden de renovatie uit aan de volgende woningen: Grevenstraat 1 t/m 43a (oneven), Druckerstraat 2 t/m 34 (even) en 1 t/m 21a (oneven), Marendorpse Dwarsstraat 1 t/m 12 (even en oneven) en Van der Werfstraat 62.

Energielabel maakt grote sprong
Het energielabel van de woningen heeft een grote sprong gemaakt van D (benedenwoningen) en F (boven- en eengezinswoningen) naar een gemiddeld A. Huurders waar de gezinssituatie en het gebruiksgedrag ongewijzigd bleef, bespaarde deze winter op de energielasten. Bewoners zijn blij met hun gerenoveerde woningen en ervaren nu veel comfort.  

Woning voor de toekomst
In de woningen waar het nodig was, vervingen we de badkamer, keuken en het toilet. Alle open verbrandingstoestellen en verouderde CV-ketels zijn vervangen, mechanische ventilatie is aangebracht en alle elektra is gecontroleerd en gekeurd. Ook vervingen we de riolering en is de inbraak- en brandveiligheid verbeterd. De gevels van de woningen zijn opgeknapt: alle raamkozijnen en voor- en achterdeuren en dakkappelen zijn vervangen. De woningen hebben nu geïsoleerde gevels. De historische uitstraling van de woningen is weer terug gebracht waardoor de sfeer en het karakter van authentiek wonen in de binnenstad is behouden. 

Tijdelijk verhuizen
We voerden deze renovatie uit in onbewoonde staat. De bewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten. Alle bewoners ontvingen daarvoor de wettelijk vastgestelde verhuis- en inrichtingsvergoeding van ons.

De laatste woning is in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd. 

Foto's