Navigatie

Havenkade - Nieuwbouw in het Dijkkwartier | Nijmegen

Havenkade is wonen bij De Waal én binnenstad van Nijmegen | Bouw gestart

Havenkade ligt vlakbij de Nijmeegse binnenstad en middenin een nieuwe, diverse, dynamische wijk. Maar je bent via een van de twee nabij gelegen bruggen ook zo de stad uit en sta je midden in de Betuwe.

In Havenkade komen in totaal 323 appartementen in verschillende typen en grootten en van diverse prijsklassen. Portaal bouwt 87 sociale huurwoningen in drie woonblokken, Talis bouwt 77 sociale huurwoningen in twee blokken en BPD bouwt 159 koop- en huurwoningen voor de particuliere markt. In de levendige ‘plint’ op de begane grond komen bergingen, fiets parkeerplaatsen en auto parkeerplaatsen. Portaal heeft hier 38 parkeerplaatsen beschikbaar, die te bereiken zijn via twee speedgates.

De ontmoeting

Een riante, gezamenlijk binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar en heeft een doorkijk op het water van de Waal en is toegankelijk vanaf de dijk. Zo biedt de openbare ruimte tal van gelegenheden voor de (spontane) ‘ontmoeting’. Om zo de sociale cohesie van de buurt te stimuleren en te zorgen dat iedereen zich er thuis voelt. De woningen die aan de tuin grenzen, krijgen hier een privéterras.

Ons aanbod in Havenkade

Portaal bouwt voor een heel diverse doelgroep die dicht bij de bruisende binnenstad van Nijmegen wil wonen op een unieke locatie aan de Waal. Wij bouwen kleine, betaalbare appartementen, zoveel mogelijk levensloopbestendig. Er zijn weinig van dit soort woningen in de Benedenstad of het centrum, maar Waalfront biedt het allemaal. Bijkomend voordeel is dat deze woningen duurzaam, goed geïsoleerd en stijlvol zijn. 

33 tweekamerappartementen van 50 m2 hebben een woonkamer met open keuken en 1 slaapkamer. Deze appartementen zijn zeer geschikt voor eenpersoonshuishoudens en/of starters.

23 tweekamer appartementen van 60 m2 hebben een woonkamer met open keuken en 2 slaapkamers. Deze appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens die iets meer ruimte willen. Voor zowel starters als doorstromers. Daarom zijn ze levensloopbestendig conform de richtlijnen voor levensloopgeschikte en rolstoelgeschikte woonruimten.

25 driekamer appartementen van 65 m2 hebben een woonkamer met open keuken en 2 slaapkamers. Deze appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens die iets meer ruimte willen. Voor zowel starters als doorstromers. Daarom zijn ze levensloopbestendig conform de richtlijnen voor levensloopgeschikte en rolstoelgeschikte woonruimten.

3 (twee laags) maisonnettes van ca. 88 m2 hebben de officiële entree via de hal op de eerste verdieping, waar de woonkamer en de slaapkamer zijn. Bezoek meldt zich via een beltableau en komt binnen via de hoofdentree met video intercom. Een tweede toegang tot de woning geeft de deur van de eetkeuken op de begane grond aan de straatzijde. Met een de trap ga je naar de eerste verdieping.

3 studio’s van ca 43 m2 op de bovenste verdieping hebben één ruimte voor wonen en slapen. Een heerlijke woonplek voor wie niet veel ruimte nodig heeft.

Huren?

  • De start bouw was op 6 januari 2021. Alle appartementen van Portaal zijn sociale huurwoningen.
  • De eerste woningen van Portaal zijn begin 2023 opgeleverd. De laatste woning is in april 2023 verhuurd via Entree.