Navigatie

Hoflaan en Weidehof - 74 nieuwbouw appartementen

Aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden Zuidwest bouwt Portaal 74 gevarieerde huurappartementen. Op deze plek stonden eerst drie complexen met 58 portiekflats uit de jaren '50. Die waren technisch niet meer in orde. 

Comfortabele en betaalbare woningen passend bij deze tijd
De 74 gevarieerde appartementen, tussen de 50m2 tot 65 m2 groot, krijgen een of twee slaapkamers en zijn geschikt voor kleine huishoudens en senioren. Ze zijn volledig aardgasvrij en op het dak van de woongebouwen komen zonnepanelen die worden aangesloten op individuele woningen. De appartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen, die allemaal worden ontsloten met een lift. Huurders kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen. De begane grond woningen krijgen een voordeur op straatniveau. FARO Architecten koos hiervoor bij het ontwerp van de woningen, om daarmee een levendigere wijk te creëren. Door de huur en lage energiekosten zijn de appartementen betaalbaar en dus geschikt voor sociale verhuur.

Betaalbare en energiezuinige appartementen
Door zeer energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening (bij een gemiddeld verbruik) laag. Portaal draagt op die manier bij aan het laag houden van de totale woonlasten. Een mooie toevoeging aan het bestaande bezit van sociale woningen voor huurders in Leiden. 

Bouw is gestart
De bouw is inmiddels in volle gang. TBI onderneming ERA Contour bouwt de woningen voor Portaal. De oplevering staat gepland in de zomer van 2022.* Op 11 juni 2021 vierden we samen met de gemeente de feestelijk start van de bouw. U bekijkt hier de video van dit moment.

*Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.

Lijken deze woningen u wel wat?
In de verhuurbrochure staat meer informatie over de woningen. De voormalige bewoners kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. De overgebleven woningen biedt Portaal in februari 2022* per flat aan op www.hureninhollandrijnland.nl

Ervaart u overlast van de bouw? Neem contact op met ERA Contour
ERA Contour is aangesloten bij de Bewuste Bouwers. Dit betekent dat zij gedragsregels hanteren die tot doel hebben de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk te beperken. Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u dit altijd melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 0 900 - 82 43 473.

Overige informatie 
Portaal heeft meer woningen aan de Hoflaan en Weidehof. Hiervan slopen we drie woonblokken. Het gaat om de volgende woonblokken met de adressen: Hoflaan 101 t/m 135, Hoflaan 137 t/m 167, Weidehof 33 t/m 56 en Weidehof 32 en 57. Op de overzichtsplattegrond is te zien aan welke woningen we in de Hoflaan en omgeving onderhoud uitvoerden en welke we hebben gesloopt.

  • Blauwe blokken: hier voerde Portaal in 2018 onderhoud uit. Dit project is afgerond.
  • Oranje blokken: deze woningen heeft Portaal gesloopt. Hier bouwen we op dit moment 74 nieuwe woningen voor terug.