Hoflaan en Weidehof sloop en nieuwbouw

Aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden Zuidwest gaat Portaal 74 gevarieerde huurappartementen bouwen. Er staan nu drie portiekflats met 58 jaren '50 woningen. Die zijn technisch niet meer in orde. De nieuwe levensloopbestendige woningen zijn comfortabel, zeer energiezuinig en aardgasvrij.

Portaal heeft meer woningen aan de Hoflaan en Weidehof. Hiervan slopen we drie woonblokken. Het gaat om de volgende woonblokken met de adressen: Hoflaan 101 t/m 135, Hoflaan 137 t/m 167, Weidehof 33 t/m 56 en Weidehof 32 en 57. 

Comfortabele en energiezuinige appartementen
De huidige woningen zijn technisch niet meer in orde. Bewoners hadden klachten over kou, toch en vocht. Ook de warmte- en geluidsisolatie is slecht. De nieuwe woningen variëren in oppervlakte (50m2 en 65m2) met twee of drie kamers. Alle appartementen vallen in de sociale huur, dus de huur ligt onder de € 720 per maand (prijspeil 2019). We maken de appartementencomplexen levensloopbestendig. De gebouwen worden met elkaar ontsloten door het plaatsen van liften. De woningen zijn aardgasvrij en op het dak van de complexen komen zonnepanelen die we aansluiten op de individuele woningen.  

Huidige stand van zaken
De woningen staan nu leeg. Van mei tot september van dit jaar voeren we verschillende werkzaamheden en onderzoeken uit om de sloop voor te bereiden. In het najaar van 2020 gaan we de woningen slopen. De bouwwerkzaamheden starten begin 2021. We hopen in de tweede helft van 2022 de nieuwe woningen op te leveren.*  

*Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.

Terugkeren met voorrang
De voormalige bewoners kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. De overgebleven nieuwbouwwoningen bieden we, zodra ze klaar zijn, aan op www.hureninhollandrijnland.nl

Vragen

  • Heeft u vragen over het project? Neemt u dan contact op met Sanaa Wasfi, projectmanager Portaal.
  • Heeft u vragen over de verhuur van de woningen? Stuurt u dan een e-mail naar verhuurleiden@portaal.nl 

Overige informatie 
Op de overzichtsplattegrond is te zien aan welke woningen we in de Hoflaan en omgeving onderhoud uitvoerden en welke we gaan slopen voor de nieuwbouw.

  • Blauwe blokken: hier voerde Portaal in 2018 onderhoud uit. Dit project is afgerond.
  • Oranje blokken: deze woningen gaat Portaal slopen. Hier bouwen we 74 nieuwe woningen voor terug.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Sociale huur
Startdatum
Start sloop: najaar 2020 Start nieuwbouw: begin 2021
Einddatum
Oplevering van de woningen: tweede helft van 2022
Aantal woningen
74
Architect
Faro architecten
Aannemer
ERA Contour
Contactpersoon
Projectleider: Sanaa Wasfi,