Hoflaan sloop en nieuwbouw

In het najaar 2020 start Portaal met de sloop van 58 portiekflats aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden Zuidwest. De jaren ’50 woningen zijn technisch niet meer in orde. We bouwen hier 74 gevarieerde en energiezuinige huurappartementen voor terug. De nieuwe appartementencomplexen krijgen ook een lift.

Sloop woningen
Portaal heeft meer woningen aan de Hoflaan en omgeving. Hiervan slopen we drie woonblokken en bouwen we 74 woningen, verdeeld over drie appartementencomplexen, voor terug. Het gaat om de volgende woonblokken met de adressen: Hoflaan 101 t/m 135, Hoflaan 137 t/m 167, Weidehof 33 t/m 56 en Weidehof 32 en 57. 

Comfortabele en energiezuinige appartementen
De huidige woningen zijn technisch niet meer in orde. Bewoners hadden klachten over kou, toch en vocht. Ook de warmte- en geluidsisolatie is slecht. We bouwen hier comfortabele, energiezuinige en aardgasvrije woningen voor terug die variëren in oppervlakte (50m2 en 65m2) met twee of drie kamers. Alle appartementen vallen in de sociale huur, dus de huur ligt onder de € 720 per maand (prijspeil 2019). We maken de appartementencomplexen levensloopbestendig door een lift te plaatsen.  

Draagvlak 
Met de draagvlakmeting stemden een ruime meerderheid van 85% van alle huishoudens in met onze plannen de woningen te slopen. Zij kregen een urgentie om binnen 1,5 jaar een nieuwe woning te zoeken. Inmiddels zijn zij allemaal verhuisd. De woningen worden nu tijdelijk bewoond door huurders van Ad Hoc. Zij hebben tot 15 mei 2020 te tijd om te verhuizen. 

Globale planning
Van april tot september 2020 voeren we verschillende werkzaamheden en onderzoeken uit om de sloop voor te bereiden. We verwachten in het najaar van 2020 de woningen te gaan slopen. Begin 2021 starten we met de nieuwbouw. We hopen in de tweede helft van 2022 de nieuwe woningen op te leveren.*  

*Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.

Terugkeren met voorrang
De voormalige bewoners kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. De overgebleven nieuwbouwwoningen bieden we, zodra ze klaar zijn, aan op www.hureninhollandrijnland.nl

Vragen?

  • Heeft u vragen over het project? Neemt u dan contact op met Sanaa Wasfi, projectmanager Portaal.
  • Bent u een huurder van Portaal en woont u in een van de onderhouds- of sloopwoningen? Neemt u dan contact op met Ron Mul, bewonersbegeleider Portaal via telefoonnummer 088 - 767 82 25 of stuurt u een e-mail naar hoflaan@portaal.nl
  • Heeft u vragen over de verhuur van de woningen? Stuurt u dan een e-mail naar verhuurleiden@portaal.nl 

Overige informatie 
Op de overzichtsplattegrond is te zien aan welke woningen we in de Hoflaan en omgeving onderhoud pleegden en welke we gaan slopen om nieuwe woningen terug te bouwen. 

  • Blauwe blokken: hier voerde Portaal in 2018 onderhoud uit. Dit project is afgerond.
  • Oranje blokken: deze woningen gaat Portaal slopen. Hier bouwen we 74 nieuwe woningen voor terug.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Sociale huur
Startdatum
Start sloop: najaar 2020 Start nieuwbouw: begin 2021
Einddatum
Oplevering van de woningen: tweede helft van 2022
Aantal woningen
74
Architect
Faro architecten
Aannemer
ERA Contour
Contactpersoon
Projectleider: Sanaa Wasfi,