Hoflaan sloop en nieuwbouw

In 2020 start Portaal met de sloop van 58 portiekflats aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden Zuidwest. De jaren ’50 woningen zijn technisch niet meer in orde. We bouwen hier 71 gevarieerde en energiezuinige appartementen voor terug. De nieuwe appartementencomplexen krijgen ook een lift.

Welke woningen gaan we slopen?
Portaal heeft meer woningen aan de Hoflaan en omgeving. Hiervan slopen we drie woonblokken en bouwen nieuwe woningen voor terug. Het gaat om de volgende woonblokken met de adressen: Hoflaan 101 t/m 135, Hoflaan 137 t/m 167, Weidehof 33 t/m 56 en Weidehof 32 en 57. 

Nieuwe comfortabele en energiezuinige appartementen
De huidige woningen zijn technisch niet meer in orde. Bewoners hadden klachten over kou, toch en vocht. Ook de warmte- en geluidsisolatie is slecht. We bouwen hier 71 nieuwe comfortabele en energiezuinige aardgasvrije huurappartementen voor terug die variëren in oppervlakte (50m2 en 65m2) en het aantal kamers (twee of drie kamers). Alle appartementen vallen in de sociale huur, dus de huur ligt onder de € 720 per maand (prijspeil 2019). We maken de appartementencomplexen levensloopbestendig door een lift te plaatsen.  

Meerderheid bewoners stemden in met de plannen
Met de draagvlakmeting stemden een ruime meerderheid van 85% van alle huishoudens in met onze plannen de woningen te slopen. Zij kregen een urgentie om binnen 1,5 jaar een nieuwe woning te zoeken. Inmiddels zijn bijna alle bewoners verhuisd. De woningen die vrij komen verhuren we tijdelijk via Ad Hoc om de leefbaarheid in de wijk zo goed mogelijk te houden. De voormalige bewoners kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. De andere nieuwbouwwoningen bieden we aan op www.hureninhollandrijnland zodra ze klaar zijn. 

Architect en aannemer
De woongebouwen zijn ontworpen door Faro architecten en ERA Contour gaat de woningen bouwen. 

Start van de sloop en nieuwbouw
We verwachten in het najaar van 2020 de woningen te slopen. Aansluitend starten we met de nieuwbouw. Tot aan de sloop vinden er regelmatig voorbereidende werkzaamheden plaats rondom de complexen.* 

*Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.

Vragen?
Heeft u vragen over het project? Neemt u dan contact op met Sanaa Wasfi, projectmanager Portaal. Bent u een huurder van Portaal en woont u in een van de onderhouds- of sloopwoningen? Neemt u dan contact op met Ron Mul, bewonersbegeleider Portaal via telefoonnummer 088 - 767 82 25 of stuurt u een e-mail naar hoflaan@portaal.nl

Plattegrond
Op de overzichtsplattegrond is te zien aan welke woningen we in de Hoflaan en omgeving onderhoud pleegden en welke we gaan slopen om nieuwe woningen terug te bouwen. 

  • Blauwe blokken: hier voerde Portaal in 2018 onderhoud uit. Dit project is afgerond.
  • Oranje blokken: deze woningen gaat Portaal slopen. Hier bouwen we 71 nieuwe woningen voor terug.

 

 

 

 

 

Kenmerken en foto's

Foto's