Kanaleneiland Zuid, zes flats

Portaal renoveert de volgende zes flats in Kanaleneiland Zuid:

  • Afrikalaan 51 – 145
  • Amerikalaan 76 – 170
  • Aziëlaan 34 – 128
  • Marco Pololaan 360 – 454
  • Van Eechoudlaan 2 – 96
  • Van Eechoudlaan 21 - 131

Ruim draagvlak

Portaal maakte een renovatieplan in nauw overleg met bewonerscommissie AfriMerika. Dit plan is in april 2019 aan de bewoners van de Afrikalaan en de Amerikalaan voorgelegd tijdens een draagvlakmeting. Met grote meerderheid (93%) stemmen bewoners van de Afrikalaan en Amerikalaan vóór de renovatie.  Met de uitslag is de wettelijke vereiste norm van 70% akkoord ruim behaald. In oktober 2019 startte ook de draagvlakmeting voor de vier flats aan de Van Eechoudlaan, Aziëlaan en Marco Pololaan. Met een hele mooie uitslag van 95% stemden ook deze bewoners voor het plan.

Wat gaan we doen

De flats voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Denk hierbij aan isolatie, energieverbruik en tocht- en vochtproblemen. Daarnaast zijn de keukens, badkamers en toiletten verouderd. Portaal wil daar iets aan doen zodat de flats energiezuinig, comfortabel worden en er weer mooi uit komen te zien. Het complete renovatievoorstel vindt u hiernaast.

Welke stappen zetten wij?

Begin september 2019 startte aannemer Van Dillen met de werkzaamheden aan de flat aan de Afrikalaan. De Amerikalaan en Van Eechoudlaan zijn inmiddels ook afgerond. We zijn nu bezig met de Marco Polo- en Aziëlaan. Voor de bouwvak 2021 zijn de woningen klaar. Na de bouwvak volgen nog de laatste afrondende werkzaamheden.

In de nieuwsbrieven leest u de actuele situatie.

In de tussentijd

Als er dingen in de woning kapot zijn, kan men altijd een reparatieverzoek doen. Portaal zorgt er voor dat alles in woning blijft functioneren. 

Meer weten of contact opnemen

Zie de nieuwsbrieven aan de rechterkant van deze pagina.

Foto's: Cees Bloemendaal.

Kenmerken en foto's

Foto's