Karel Doormanplein e.o., Maarssen

Onderhoud en renovatie van 73 eengezinswoningen aan de Dr. Plesmanlaan, Klokjeslaan, Maarten Harpertszoon Trompstraat, Jan van Galenstraat, Kortenaerstraat, Evertsenstraat en het Karel Doormanplein in Maarssen, gemeente Stichtse Vecht.

In 2016 startte Portaal een onderzoek naar de mogelijkheden om de 73 eengezinswoningen te verbeteren. De uitkomsten van gesprekken met de bewoners, de bouwtechnische situatie, de financiën en de ambitie van Portaal zijn de uitgangspunten geweest voor het renovatievoorstel (zie in de kolom rechts op de pagina).

Kiezen voor zonnepanelen

De isolerende maatregelen in het voorstel leiden tot een comfortabele woning met label A (Energie-Index 1,09). Er komt een nieuw dak met isolatie en wordt er een ventilatiewarmtepomp (Ecolution) geplaatst. Ramen (HR++ glas), voor- en achterdeuren en bijna alle bergingen worden vervangen. Dakraam, goten en regenpijpen worden eveneens vervangen. Met de ingreep zijn de woningen weer voor 35 jaar in goede staat. Bewoners kunnen kiezen voor het plaatsen van 6 zonnepanelen. De woning krijgt dan label A+ (Energie-Index 0,79). Hierdoor bespaart de bewoner nog meer energie en geld (op de energierekening).

Draagvlakmeting

Vanaf april 2018 gaan we opnieuw bij alle bewoner langs. We proberen de persoonlijke situatie van de bewoners beter te leren kennen. En het is belangrijk voor een goede voorbereiding van de werkzaamheden. De woning wordt geïnspecteerd. Dit noemen we de ‘warme opname’. De bewoners krijgen alle gelegenheid om vragen te stellen zodat zij hun mening kunnen vormen over het renovatievoorstel. Na dit gesprek vragen wij aan de bewoners om te stemmen over het renovatievoorstel. Dit heet een draagvlakmeting.

Uitvoering

84% van de huishoudens heeft ingestemd met het voorstel voor renovatie en onderhoud. In januari 2019 is bouwbedrijf Trebbe met de werkzaamheden begonnen. Naar verwachting is alles voor de zomer klaar.

In de nieuwsbrieven kunt u de actuele situatie lezen.

Kenmerken en foto's

Foto's