Kies voor warm en zuinig wonen in Amersfoort

Kies voor warm en zuinig wonen. Die kans biedt Portaal aan duizenden bewoners van naoorlogse woningen in Amersfoort en Soest. Hoe? Door isolatie en zonnepanelen tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te bieden.

Een woning isoleren levert veel op: meer woongenot en een besparing op de energiekosten. Isolatie maakt de woning niet alleen warmer in de winter, maar ook koeler in de zomer. Zelf stroom opwekken geeft een geweldig gevoel: je draagt bij aan een schone toekomst en bespaart geld.

Gewoon beginnen

Daarnaast draagt de bewoner zo bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Uiteindelijk moeten onze woningen in 2050 aardgasvrij, energieneutraal en CO2-neutraal zijn. Soms doen we dat in één grote stap, maar vaker in kleinere stappen. Dorine Lommen, regiomanager van Portaal: “Met de blik gericht op de toekomst beginnen we nu gewoon. Nog niet hemelbestormend, maar praktisch en met direct effect voor onze huurders: warm en zuinig wonen!”

Zien is geloven

In elke buurt waar we bewoners dit aanbod doen, maken we een voorbeeldwoning. Daar brengen we alle verbeteringen aan. We nodigen omwonenden uit om te komen kijken en zich te laten adviseren over wat er mogelijk is in hun woningen.

Zelf kiezen

Huurders kunnen hun vloer, de gevel en het dak laten isoleren. Ook kunnen zij zonnepanelen op hun dak laten leggen. Voor elk product vragen we een huurverhoging die de helft is van de berekende gemiddelde besparing voor het type woning. Dat betekent dat huurders er bijna altijd ook nog eens financieel op vooruit gaan! Huurders bepalen zelf of ze meedoen en welke verbeteringen ze kiezen. Bewoners die kiezen voor een volledig geïsoleerde woning krijgen bovendien 25% korting.

Isolatie en ventilatie

Isoleren kan niet zonder goed ventileren. Daarom moeten woningen vaak eerst worden gemoderniseerd. Dat betekent een goed ventilatiesysteem aanbrengen. Maar ook een moderne elektrische groepenkast, modern dubbelglas en aanpassingen in verband met brandveiligheid volgens de nieuwste regels. Deze aanpassingen zijn gratis, maar wel noodzakelijk voor wie wil kiezen voor warm en zuinig wonen.

Zonnepanelen

Schone energie die het klimaat niet belast. Zelf stroom opwekken en besparen op de energiekosten. Dat kan met zonnepanelen. De installatie wordt werkend opgeleverd met de plaatsing van een omvormer en aansluiting op de elektrische groepenkast. De besparing hangt af van het aantal panelen dat op een dak past. Onze adviseurs helpen mensen met het uitrekenen van hun besparing.

Voor wie?

We bieden dit aan voor huurders van woningen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Daar valt op korte termijn de meeste energiewinst te behalen. Bewoners van huizen die in aanmerking komen, krijgen vanzelf een aanbod van ons. Ze hoeven dus niets te doen.

Onze partners

Voor deze woningverbetering werken we samen met Talen Vastgoedonderhoud, Hagemans Vastgoedonderhoud en KiesZon. De aannemers werken ook weer samen, wisselen ervaringen uit en leren van elkaars projecten.

Meer weten?

Wilt u meer hierover weten? Dan kunt u bellen met onze bewonersbegeleiders Yvonne van der Linde en Kenan Karakis via 088 - 767 82 25, of stuur hen een mail via info@portaal.nl.

Kenmerken en foto's

Foto's