Kwango-, Kasaï- en Gambiadreef

Aan de Kwango-, Kasaï- en Gambiadreef verhuren wij 110 appartementen, verdeeld over 11 portieken, met 4 woonlagen. De plint bevat slaapkamers, garages, bergingen en entrees. Samen met DuraVermeer en een klankbordgroep van bewoners maakten wij een renovatieplan. Het is een zogenoemde nul-op-de-meter renovatie. De woonlasten voor bewoners blijven gelijk!  97% van de bewoners stemde in met het renovatieplan. In 2020 werkt de aannemer aan comfortabele woningen.

Onderhoud en verbetering

Onderhoud betreft vervanging en herstel van onder andere de riolering en een deel van de badkamers, keukens en toiletten.
Verbetering betreft werkzaamheden die de kwaliteit van de woningen verbeteren, zoals het isoleren van de gevel en het plaatsen van zonnepanelen.

Nul-op-de-meter in het kort

Gelijke maandlasten

De huurder betaalt na de renovatie per maand niet meer voor energie en huur als voor de renovatie. Hierover werden persoonlijke afspraken met de bewoners gemaakt.

Alle woningen zijn aangesloten op de stadsverwarming. Eneco een biomassacentrale in gebruik genomen. De levering van de duurzame warmte uit deze centrale wordt aan deze woningen toegerekend. Daarom mogen we van de rijksoverheid een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) berekenen (vooruitlopend op een wetswijziging). Tot nu toe werd een EPV alleen toegepast bij aardgasvrije woningen met een warmtepomp. De EPV wordt berekend op basis van het gemiddelde verbruik van de afgelopen 3 jaar. De woonlasten voor de huurders blijven gelijk!

Energie

De huurder krijgt een bepaalde hoeveelheid energie voor verwarmen, warm water en elektriciteit die past bij het verbruik.

Voorzien in duurzame energie

Door zonnepanelen op het dak wordt elektriciteit duurzaam opgewekt. De woningen blijven aangesloten op het stadswarmtenet. Ook de stadswarmte wordt duurzaam opgewekt met biomassa.

Verbeterd comfort

Door goede isolatie is er straks geen tocht meer. De temperatuur in de woning wordt beter constant. Door isolatieglas in de kozijnen is er na de renovatie minder geluid van buiten hoorbaar.

Gezond binnenklimaat

Door betere isolatie en ventilatie wordt het klimaat in de woning gezonder. Nieuwe installaties zorgen voor verwarming, warm water en verse lucht.

Veilige woning

De raamkozijnen krijgen nieuw hang- en sluitwerk. De woning is straks veiliger.

Uitstraling

Vernieuwde gevels geven de woning na renovatie een moderne en eigentijdse uitstraling.

Meer informatie is te vinden in de brochure (zie hiernaast).

Kenmerken en foto's

Foto's