Lakenplein, Leiden

Eind december 2017 leverde Portaal 64 nieuwe sociale huurappartementen op met daaronder een parkeergarage aan het Lakenplein. Het ontwerp van het Lakenplein is in 2012 ontwikkeld met veel buurtgenoten en partners uit de stad. De herstructurering door Portaal in de nabije Zeeheldenbuurt leidde ertoe dat de woningen in eerste instantie zijn toegewezen aan de bewoners van de Zeeheldenbuurt die uit hun woning moesten vertrekken vanwege sloop. Maar ook andere belangstellenden uit de buurt tekenende voor een woning aan het nieuwe Lakenplein. 

Nul op de meter

Het is een duurzaam gebouw waarbij Portaal Nul op de Meter nastreeft door zonnepanelen en warmte/koude pomp. Het gebouw voorziet zo in haar eigen energiebehoefte en de bewoners betalen een minimum aan energiekosten. De parkeergarage onder het gebouw beschikt over 57 parkeerplaatsen en de omgeving is zodanig ingericht dat er rekening is gehouden met de klimaatverandering.

Het Groene Lakenplein

Het gebouw is doorontwikkeld als het Groene Lakenplein en ligt in het (toekomstige) Singelpark. De groene strook tussen de nieuwe bebouwing van het Lakenplein en de singel wordt groen ingericht en onderdeel van het Singelpark. In de komende periode van alle bouwactiviteiten (Meelfabriek, Lakenpark, Huize de Waard) wordt deze ruimte tijdelijk gebruikt als parkeerruimte.

De gemeente Leiden ontwikkelt het Singelpark. Voor meer informatie over het Singelpark kijkt u op de site van de gemeente.

Mochten er bewoners gaan verhuizen, dan wordt het appartement via Woningnethollandrijnland weer aangeboden.

Kenmerken en foto's

Foto's

Vertalen / Translate