Leidenweg: 71 appartementen

Zelfstandig, veilig, comfortabel, gezellig en betaalbaar wonen. Dit is de gedachte achter het complex met 71 appartementen welke bouwbedrijf Van Wijnen voor ons gaat bouwen in de wijk Elderveld.

Over het complex
Het appartementencomplex komt te staan op een braakliggend terrein aan de Leidenweg, met een kant gekeerd naar de Burgemeester Matsersingel en de Gorinchemstraat. Het gebouw krijgt een laag op de begane grond met drie verdiepingen er bovenop. Aan de kant van de Matsersingel fungeert het complex ook als geluidswal voor de wijk.  Het wordt een bijzonder gebouw, met veel groene openbare ruimtes op het terrein. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten. De gevels worden zodanig ontworpen dat bewoners van hun privacy kunnen genieten, maar ook makkelijk met elkaar in contact kunnen komen.

Over de wijk
Ten westen van het dorp Elden ligt de wijk Elderveld. De bouw van Elderveld startte begin jaren zeventig in het zuiden en eindigde midden jaren tachtig bij Elderhof. Het is een rustige woonwijk met een klein winkelcentrum. De wijk is ruim van opzet, kindvriendelijk en groen. Het centrum van Arnhem is op vijftien minuten fietsen van de wijk, ook is er een uitstekende busverbinding. 

 

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Startdatum
Maart 2020
Einddatum
Mei 2021
Aantal woningen
71 appartementen in de sociale huursector
Architect
Twan Verheijen van het Arnhemse Buro SBH
Aannemer
Bouwonderneming Van Wijnen