Lingestraat en omgeving, Nijmegen

Portaal wil onderhoud uitvoeren aan de eengezinswoningen in de Biezenstraat 163-185 (oneven), Lingestraat 1-40, Nierstraat 86-120 (even), Rijnstraat 1-39 en de Rivierstraat 83-121 (oneven). Daarvoor zijn inmiddels huisbezoeken uitgevoerd en technische onderzoeken gestart. We willen dat onze plannen passen bij de  bewoners en bij de staat van de woning. In dit project zijn het oplossen van tocht, vocht en problemen met aanbouwen belangrijk. Daarom werken we aan een voorstel wat bij deze problemen past, zodat bewoners straks een comfortabele en betaalbare woning hebben.

Het complex Lingestraat en omgeving bestaat uit 126 grondgebonden woningen en ligt in de wijk het waterkwartier in Nijmegen. Het complex ligt tussen de Waterstraat en het Westerpark. Aan de noordkant hebben we de afgelopen jaren een herstructurering afgerond. De woningen die gesloopt moesten worden zijn gesloopt en er is nieuw gebouwd. Aan de zuidkant (Schipbeekstraat en omgeving) willen wij ook 210 woningen renoveren. Het complex Lingestraat ligt hier tussenin.

Het complex bestaat uit eengezinswoningen. De woningen dateren uit 1940 en passen prima in onze woningvoorraad. Ze zijn van een prettig formaat, klein en betaalbaar. Het zijn relatief goedkope woningen, met voor en achtertuin, brede straten en voorzieningen als scholen en een park om de hoek. Kinderen kunnen op straat spelen, men kent elkaar. Een echte volkswijk.

 

 

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Aantal woningen
126