Meijhorst, Nijmegen

In mei van 2018 is Portaal gestart met de renovatie van 132 eengezinswoningen in de Meijhorst in Nijmegen. Bewoners gaven aan dat zij graag willen dat wij hun woning verbeteren. Vooral het binnenklimaat in de woning (vocht, tocht en schimmel), maar ook de uitstraling van de buurt werden genoemd. Wij hebben bewoners voorgesteld om hun woning duurzaam te verbeteren en de woningen te renoveren naar Nul Op de Meter (NOM): een eigentijdse, energiezuinige woning én een frisse uitstraling. Tegen gelijke woonlasten.

Nul-op-de-Meter renovatie
De eengezinswoningen in de Meijhorst worden gerenoveerd naar een Nul-Op-de-Meter woning. De woningen worden voorzien van slimme installaties, wekken zelf energie op en worden goed geïsoleerd door een compleet nieuwe schil om de woningen te plaatsen. Ook verdwijnt het gas uit de woning.

Gelijkblijvende woonlasten
Bij een NOM-woning blijven de woonlasten gelijk (bij gelijkblijvend gebruik en gezinsgrootte). Met woonlasten bedoelen we huur, servicekosten en energie samen. Wat verandert is dat (een deel) van de energie rekening aan de corporatie wordt betaald. Zo krijgt krijgen bewoners een comfortabel huis voor hetzelfde geld. De aannemer die het project gaat uitvoeren is Dura Vermeer. Zij hebben in Arnhem al een vergelijkbaar project uitgevoerd voor Portaal.

Sanitair en keuken in tweede bouwstroom
Naast de Nul-op-de-Meter werkzaamheden, voeren we ook herstelwerkzaamheden uit aan de bergingen en vervangen we keuken, badkamer en toilet. Dat laatste doen we alleen als deze aan vervanging toe zijn én als de bewoner dat wil. De werkzaamheden aan keuken, badkamer en toilet zullen we in een 2e bouwstroom uitvoeren. Dat wil zeggen dat we deze werkzaamheden loskoppelen van de Nul-op-de-Meter werkzaamheden. Wij denken dat we hiermee klantgerichter zijn. De bewoner hoeft niet mee te doen met deze werkzaamheden én de werkzaamheden zijn verspreid, zodat de overlast makkelijker te behappen is voor de bewoner.
Uitvoering volgend jaar.

Stand van zaken werkzaamheden
De werkzaamheden zijn in mei 2018 gestart. Het eerste blok woningen wordt nog voor de bouwvakantie gerenoveerd. Na de zomervakantie worden per blok de andere woningen in het project aangepakt. In totaal verwachten wij een jaar nodig te hebben voor de renovatie.

Bouwverkeer
De komende periode is er op werkdagen overdag werkverkeer naar de wijk. We zullen er alles aan doen om het werk in de wijk zo optimaal mogelijk en zo veilig mogelijk te organiseren. Let u in het gebied waar wij werken goed op de borden, die gewijzigde verkeerssituaties aangeven, wanneer dit van toepassing is.  

Bouwplaats naast De Meiboom
De bouwplaats is ingericht naast de basisschool De Meiboom. Vanwege de veiligheid was het noodzakelijk om een hek om het amfitheater te plaatsen. Dit is in samenspraak met de gemeente gebeurd. Wij begrijpen de teleurstelling, dat deze plek het komende jaar niet kan worden gebruikt. Een andere plek was helaas niet mogelijk, omdat deze locatie centraal tussen de woningen ligt en goed bereikbaar is voor het bouwverkeer. Andere opties zouden tot meer overlast voor wijkbewoners leiden. In overleg met de directie van De Meiboom is het deze zomervakantie toegestaan voor alle kinderen om ter vervanging op het speelplein van de school te spelen.

Veiligheid
Tijdens de bouw komt er groot verkeer of kranen in de wijk. Attendeer kinderen er op om zo ver mogelijk van deze voertuigen vandaan te blijven en nooit onder een draaiende hijskraan door te lopen. Onze medewerkers zullen daar ook op attenderen. U herkent onze medewerkers aan de hesjes van Dura Vermeer en Portaal. Neemt u bij vragen over veiligheid vooral contact met ons op.

Meer informatie bewoners en omwonenden
Bent u bewoner of omwonende en hebt u vragen over dit project? Neemt u dan contact op met:

Ron Mul
Bewonersbegeleider Portaal
0800 - 767 8225
info@portaal.nl

David van den Heuvel
Bewonersbegeleider
Dura Vermeer
0850 - 656 635
132woningenmeijhorst@duravermeer.nl 

Meer informatie overige geïnteresseerden
Bent u geen bewoner of omwonende, maar hebt u wel een vraag over dit project? Neemt u dan contact op met:

Yvette Feldt
Sociaal projectleider
Portaal
0800 767 8225
info@portaal.nl

Simon de Ridder
Senior communicatieadviseur
Portaal
06 1335 9713
simon.d.ridder@portaa.nl

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Tegen gelijke woonlasten
Startdatum
2018
Einddatum
2019
Aantal woningen
132
Aannemer
Dura Vermeer
Contactpersoon
Ron Mul, Bewonersbegeleider Portaal: 0800 - 767 8225 David van den Heuvel, Bewonersbegeleider Dura Vermeer: 0850 - 656 635 (lokaal tarief) 132woningenmeijhorst@duravermeer.nl