Meijhorst, Nijmegen

In september 2019 was de Nul Op de Meter (NOM) renovatie afgerond van 132 eengezinswoningen in de Meijhorst in Nijmegen. Eigentijdse, energiezuinige woningen, met een frisse uitstraling, tegen gelijke woonlasten. Hiermee is invulling gegeven aan de bewonerswensen én de duurzaamheidsopgave waar wij met elkaar voor staan. Bewoners, aannemer Dura Vermeer en Portaal werden tijdens het 'opleverfeestje' bedankt door wethouder Harriet Tiemens. Voor betrokkenheid, lef en medewerking. 

In mei van 2018 is Portaal gestart met de renovatie van de 132 eengezinswoningen. Bewoners gaven aan dat zij graag willen dat wij hun woning verbeteren. Vooral het binnenklimaat in de woning (vocht, tocht en schimmel), maar ook de uitstraling van de buurt werden genoemd. Wij hebben bewoners voorgesteld om hun woning duurzaam te verbeteren en de woningen te renoveren naar Nul Op de Meter. Hiermee kregen zij een eigentijdse, energiezuinige woning én een frisse uitstraling, tegen gelijke woonlasten.

Nul op de Meter renovatie
De eengezinswoningen in de Meijhorst zijn gerenoveerd naar een Nul Op de Meter woning. De woningen zijn voorzien van slimme installaties, wekken zelf energie op en zijn goed geïsoleerd door een compleet nieuwe schil om de woningen. Ook verdween het gas uit de woning.

Gelijkblijvende woonlasten
Bij een NOM-woning blijven de woonlasten gelijk (bij gelijkblijvend gebruik en gezinsgrootte). Met woonlasten bedoelen we huur, servicekosten en energie samen. Wat verandert is dat (een deel) van de energie rekening aan de corporatie wordt betaald. Zo krijgt krijgen bewoners een comfortabel huis voor hetzelfde geld. Aannemer Dura Vermeer. heeft in Arnhem eerder een vergelijkbaar project uitgevoerd voor Portaal.

Gerelateerde berichten

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6625661037628784641

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6598153047673831424

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6579683307620040704

 

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Tegen gelijke woonlasten
Startdatum
2018
Einddatum
2019
Aantal woningen
132
Aannemer
Dura Vermeer