Nieuw Nachtegaalplein, Nijmegen

Aan de rand van het centrum van Nijmegen, krijgt het Nachtegaalplein een volledige metamorfose. Het plein ligt in de wijk Wolfskuil, een voormalige arbeiderswijk met een rijke historie. Er worden 210 woningen gebouwd, waarvan 108 sociale huurwoningen.

Er zijn al 51 sociale huurwoningen en 64 vrije sector huurwoningen gerealiseerd en bewoond, daarmee is fase 1 afgerond. Eind 2017 is gestart met de bouw van fase 2 en 3: de laatste 57 sociale huurwoningen van Portaal en 38 vrije sector huurwoningen van Bouwinvest. Deze woningen worden in 2018 opgeleverd.

Sfeer en karakter behouden
Het Nieuw Nachtegaalplein is het hart van de nieuwe buurt aan de rand van het centrum van Nijmegen. De nieuwe woningen sluiten voor wat architectuur betreft, naadloos aan op het bestaande klassieke tuinstedelijke karakter van Wolfskuil, zodat de sfeer en het karakter van de wijk blijft behouden. De woningen variëren in architectuur maar worden met elkaar verbonden door terugkerende accenten en onderbrekingen.

Gevarieerd aanbod voor (jonge) gezinnen
Het voorheen eenzijdige woningaanbod van sociale huurwoningen in het historische wijkje verandert nu in een mix van koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. De vernieuwde wijk Nachtegaalplein biedt hiermee een breed aanbod van woonmogelijkheden aan (jonge) gezinnen in Nijmegen. Het oude poortgebouw is behouden gebleven en in oude glorie hersteld. Ook de oude bomen op het Nachtegaalplein zelf zijn blijven staan. De combinatie van oud en nieuw geeft het Nieuw Nachtegaalplein karakter.

Start verhuur sociaal huurwoningen
Portaal start in mei 2018 met het aanbieden van de eerste woningen op Entree. Iedere woning zal afzonderlijk geadverteerd worden. Op Entree (www.entree.nu) kunt u dan zien wat de huurprijs, plattegrond en de positie van de woning is in de wijk. Wanneer de reactiedatum is verstreken zal de volgordebepaling volgen en worden de eerste vijf kandidaten uitgenodigd om de plattengrond door te nemen. Er is dan een verhuurconsulent aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Indien u interesse heeft, dient u het acceptatieformulier plus alle benodigde documenten in te leveren voor de volgende dag 17.00 uur. De woning wordt toegewezen aan de kandidaat met de langste meettijd.

Let op! Zorg dat u alle documenten op tijd in uw bezit heeft, indien niet de documenten niet compleet zijn, dan gaan wij verder met de volgende kandidaat. In de e-mail voor de uitnodiging van de bezichtiging van de modelwoning geven wij exact aan wat u aan moet leveren.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een woning?
Wij kijken naar het inkomen van u en uw eventuele medebewoner, dit verzamelinkomen mag niet hoger zijn dan €36.165,00 (prijspeil 2017). Wij toetsen dit aan de hand van een inkomstenverklaring van de Belastingdienst en drie recente inkomens-/uitkeringsspecificaties. Verder controleren wij de meettijd van uw inschrijving in Entree. Deze controle vindt plaats aan de hand van een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) met uw woonhistorie van de afgelopen tien jaar. Tot slot vragen wij u, indien van toepassing, een verhuurdersverklaring aan te leveren van uw huidige verhuurder. Belangrijk is dat er geen sprake is van betalingsproblematiek en/of overlast. Ook kijken wij naar de huishoudgrootte, deze moet minimaal drie zijn. Voor het bepalen van de huishoudgrootte dienen alle bewoners aan te kunnen tonen dat zij een gemeenschappelijke huishouding voeren en het hoofdverblijf zullen hebben op het adres.

Wat is de huurprijs van de woning?
Het zijn sociale huurwoningen, de huurprijzen zijn €710,68. Indien u recht heeft op huurtoeslag, dan betaald u een huurprijs van €635,05 exclusief servicekosten (prijspeil 2017). Verwachte opleverdatum van de eerste woningen is rond de bouwvakvakantie.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd in een sociale huurwoning? Houd dan Entree in de gaten, daar zullen de woningen worden aangeboden. Of neem contact op met Wendy Toussaint, Verhuurconsulent, via de klantenservice van Portaal of via wendy.toussaint@portaal.nl

Liever een vrije sector huurwoning in het project Nieuw Nachtegaalplein? Dan kunt u terecht bij Bouwinvest, via de speciale projectwebsite.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Einddatum
2018
Aantal woningen
210, waarvan 108 sociale verhuur
Aannemer
KlokGroep