Nieuw woongebouw aan de Moerbessenberg

De beneden-bovenwoningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 in Soesterberg gaan plaatsmaken voor een woongebouw met ongeveer 58 2- en 3-kamerappartementen. De sloop is voorzien in 2021. De nieuwbouw is naar verwachting klaar in 2023.

Comfortabel en zuinig

De huidige woningen uit de jaren ’50 zijn oud en gebrekkig. Bewoners hebben klachten over kou, tocht en vocht. De warmte- en geluidsisolatie is slecht en de indeling is niet meer van deze tijd. We bouwen woningen terug die comfortabel en energiezuinig zijn. Het gebouw telt waarschijnlijk tweebouwlagen met een kap, krijgt een lift en past mooi bij de omgeving. Door meer woningen terug te bouwen dringen we het tekort aan sociale huurwoningen in Soesterberg terug.

Bewoners denken mee

Nu we het besluit tot sloop hebben genomen, wordt het plan verder uitgewerkt. De bewoners zijn uitgenodigd mee te denken over de nieuwbouw. Een deel van hen heeft zich aangemeld voor de Meedenkgroep Moerbessenberg. Deze bewoners worden onder meer betrokken bij het ontwerp dat een architect gaat maken en denken mee over praktische zaken.

Sociaal plan

We stellen een sociaal plan op. Daarin staan afspraken en regelingen voor de bewoners van de Moerbessenberg. Zo kunnen ze een vergoeding krijgen voor verhuizing en inrichting, hebben ze voorrang bij het zoeken van andere woonruimte binnen de gemeente en hebben ook voorrang voor de vervangende nieuwbouw aan de Moerbessenberg. We bieden onze huurders ondersteuning tijdens het proces van sloop/nieuwbouw. Met elke bewoner voeren we gesprekken en maken we afspraken.

Kenmerken en foto's

Foto's