Nieuwbouw Leidsche Rijn

Portaal bouwt aan twee nieuwbouwprojecten met in totaal 130 sociale huurappartementen met lift. Beide locaties liggen op steenworp afstand van treinstation Utrecht Terwijde in de wijk Het Zand, Leidsche Rijn in Utrecht. In ´Romulus´ het westelijke gebouw (links op onderstaande kaart) komen 70 appartementen en in het oostelijke gebouw ´Remus´ komen 60 appartementen. Het zijn twee- en driekamerappartementen van respectievelijk 48m2 en 70m2. De projecten dragen bij aan de opgenomen nieuwbouwproductie tot 2020 in de prestatieafspraken met de gemeente Utrecht. De huurprijs van de appartementen valt binnen de grens voor sociale huur van maximaal 720,42 per maand. 

Nul-op-de-meter in combinatie met stadswarmte                                                                       

De 130 appartementen worden verwarmd met duurzame warmte uit de biowarmte installatie van Eneco. Alle woningen zijn daarmee Nul op de Meter, wat uniek is voor een appartementencomplex van zes bouwlagen hoog.

Oplevering en verhuur

De bouw ligt op schema, de oplevering staat gepland voor medio 2020. De woningen worden regulier verhuurd en ongeveer drie maanden vóór oplevering aangeboden via WoningNet. In maart start de verhuur van Romulus, zie ook bericht aan rechterzijde pagina.

 

Kenmerken en foto's

Foto's